- 1. לקערת המיקסר יוצקים את המים וממיסים בהם את השמרים.
-
- 2. מוסיפים את הקמח והסובין.
-
- 3. לאחר מכן, מוסיפים את הדבש, המלח והשמן. ומתחילים ללוש 3 דקות במהירות נמוכה ועוד 4 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ולשים ידנית 2-3 דקות.
-
- 4. מוסיפים את גרעיני החמנייה הקלויים ויוצרים כדור. מקמחים קלות ומניחים את הבצק כשהוא מכוסה לתפיחה של 40 דקות.
- (אפשר להתפיח בקערה בה לשתם את הבצק)
-
- 5. משטחים את הבצק בעדינות בעזרת היד ליחידה מלבנית ומחלקים ל- 3 יחידות בנות 400 גרם ליחידה. ואת השארית מחלקים לקבלת 10 לחמניות.
-
- 6. מניחים מכוסה לכ- 15 דקות (תפיחת ביניים).
-
- 7. מעצבים כל יחידה גדולה ללחם וכל יחידה קטנה ללחמנייה.
-
- 8. מרטיבים מגבת מטבח נקייה במים, מגלגלים את כיכרות הבצק על המגבת ואח"כ בגרעיני החמנייה.
-
- 9. מניחים על מגש אפייה מכוסה. (ניתן לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית או בתבנית ברזל).
-
- 10. מניחים ללחם לתפוח כ- 60 דקות או עד שהלחם תפוח.
-
- 11. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
-
- 12. מכניסים את הלחם לתנור מנמיכים את החום ל- 200 מעלות ואופים כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. את הלחמניות מוצאים לאחר 12 דקות.