וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם גרעיני חמנייה

מתכון מאת: אורי שפט, מערכת וואלה

לחם בתבנית סדנת לחמים. ברני ארדוב
לחם בתבנית סדנת לחמים

מצרכים למתכון

  • ל-3 לחמים:
  • 750 גרם מים
  • 40 גרם שמרים
  • 1000 גרם קמח ללחם
  • 120 גרם סובין
  • 130 גרם גרעיני חמנייה קלויים
  • 25 גרם מלח
  • 60 גרם שמן חמנייה
  • 40 גרם דבש
  • 150 גרם גרעיני חמנייה לציפוי
  • סה"כ משקל : 2315 גרם

אופן ההכנה

  • 1. לקערת המיקסר יוצקים את המים וממיסים בהם את השמרים.
  • 2. מוסיפים את הקמח והסובין.
  • 3. לאחר מכן, מוסיפים את הדבש, המלח והשמן. ומתחילים ללוש 3 דקות במהירות נמוכה ועוד 4 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ולשים ידנית 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים את גרעיני החמנייה הקלויים ויוצרים כדור. מקמחים קלות ומניחים את הבצק כשהוא מכוסה לתפיחה של 40 דקות.
  • (אפשר להתפיח בקערה בה לשתם את הבצק)
  • 5. משטחים את הבצק בעדינות בעזרת היד ליחידה מלבנית ומחלקים ל- 3 יחידות בנות 400 גרם ליחידה. ואת השארית מחלקים לקבלת 10 לחמניות.
  • 6. מניחים מכוסה לכ- 15 דקות (תפיחת ביניים).
  • 7. מעצבים כל יחידה גדולה ללחם וכל יחידה קטנה ללחמנייה.
  • 8. מרטיבים מגבת מטבח נקייה במים, מגלגלים את כיכרות הבצק על המגבת ואח"כ בגרעיני החמנייה.
  • 9. מניחים על מגש אפייה מכוסה. (ניתן לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית או בתבנית ברזל).
  • 10. מניחים ללחם לתפוח כ- 60 דקות או עד שהלחם תפוח.
  • 11. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
  • 12. מכניסים את הלחם לתנור מנמיכים את החום ל- 200 מעלות ואופים כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. את הלחמניות מוצאים לאחר 12 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully