- 1. מוציאים את השאור מהמקרר, שמים 2 כוסות בקערה שבה יוכן הבצק ומשהים בטמפ' החדר שעה עד שעתיים.
-
- 2. מנפים מעל את שלושת סוגי הקמח, מוסיפים שמרים ומתחילים ללוש- ביד או בוו לישה של המיקסר. תוך כדי לישה מוסיפים זעתר, שום, גרעיני כוסברה ומלח. לשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. כעיקרון אין צורך להוסיף מים, רק אם הבצק יבש מוסיפים מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת ומניחים לתפיחה ראשונה, כשעה וחצי-שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 3. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-2 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את שניהם בתבנית באופן מרווח. מניחים להתפחה שנייה, כשעה.
-
- 4. לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים כחצי שעה, או עד שהלחמים תפוחים ושחומים.
- ניתן לשמור כמה ימים בכלי או שקית סגורים היטב. לא מומלץ להקפיא - בחימום חוזר (במיוחד בטוסטר) גרעיני הכוסברה מפיצים ריח לא סימפטי.