וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שאור עם גרעיני כוסברה

אם אתם שייכים ליחידי הסגולה שמגדלים שאור במקרר, הלחם הזה בשבילכם. השם המלא שלו הוא ”לחם שאור עם 3 סוגי קמח, שום, זעתר וגרעיני כוסברה" אבל לא משנה מה השם- הוא פשוט מצוין. גרעיני כוסברה קונים בחנויות תבלינים או בחנויות מתמחות בבישול ואפיה. אל תוותרו עליהם.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

לחם שאור (סמדר ולטר ).
לחם שאור (סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות שאור
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח שיפון
  • 1 כפית שמרים יבשים או 3 כפיות שמרית (אני משתמשת ביבשים)
  • 3 כפות תבלין זעתר ושומשום (מהסוג שמוכרים בסופר)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף גרעיני כוסברה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את השאור מהמקרר, שמים 2 כוסות בקערה שבה יוכן הבצק ומשהים בטמפ' החדר שעה עד שעתיים.
  • 2. מנפים מעל את שלושת סוגי הקמח, מוסיפים שמרים ומתחילים ללוש- ביד או בוו לישה של המיקסר. תוך כדי לישה מוסיפים זעתר, שום, גרעיני כוסברה ומלח. לשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. כעיקרון אין צורך להוסיף מים, רק אם הבצק יבש מוסיפים מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת ומניחים לתפיחה ראשונה, כשעה וחצי-שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-2 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את שניהם בתבנית באופן מרווח. מניחים להתפחה שנייה, כשעה.
  • 4. לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים כחצי שעה, או עד שהלחמים תפוחים ושחומים.
  • ניתן לשמור כמה ימים בכלי או שקית סגורים היטב. לא מומלץ להקפיא - בחימום חוזר (במיוחד בטוסטר) גרעיני הכוסברה מפיצים ריח לא סימפטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully