- 1. מנפים את שני סוגי הקמח לקערה. מוסיפים את המלח, הקימל והשמרים ומערבבים עם הקמח. (אם משתמשים בשמרים טריים - ממיסים אותם במים ואז מוסיפים לשאר החומרים ויוצרים בצק).
-
- 2. ממיסים את המולסה ב-2/3 כוס מהמים ומוסיפים אותה ואת שאר המים אל הקמח.
-
- 3. מערבבים בכף עד שכל החומרים מתאחדים לבצק הדומה לבוץ דביק.
-
- 4. משטחים בכף את הבצק בתבנית כיכר באורך 25 ס"מ, משומנת.
-
- 5. עם הכף, מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומיישרים אותו. הבצק אמור לתפוס כחצי מגובה דפנות התבנית.
-
- 6. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר 12-16 שעות. בתום הזמן הזה הבצק אמור לתפוח ולמלא קצת יותר משלושת-רבעי התבנית.
-
- 7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומניחים אותה בתוך תבנית שטוחה הממוקמת באמצע התנור.
-
- 8. שופכים אל התבנית השטוחה 2 כוסות מים רותחים ומדליקים את התנור על חום גבוה 200°.
-
- 9. אופים עם כיסוי האלומיניום כשעתיים וחצי (המים בתבנית מתייבשים במשך האפייה, אבל לא צריך להוסיף עוד), נועצים קיסם באמצע הלחם ובודקים אם הוא יוצא יבש. אם לא - ממשיכים לאפות עם הכיסוי עוד כמה דקות.
-
- 10. מסירים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות בלעדיו עוד כ-5 דקות, עד שקרום הלחם יהיה נוקשה מאוד.
-
- 11. מוציאים את התבנית מהתנור ואת הלחם מהתבנית ומשאירים אותו לצינון על רשת.
-
- 12. לאחר שהלחם התקרר לגמרי במשך כמה שעות, פורסים בסכין לחם משוננת וחדה לפרוסות דקות ככל האפשר.