וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שיפון למתחילים

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

בצק שיפון בוצי. מערכת וואלה!
בצק שיפון בוצי

מצרכים למתכון

  • חומרים לכיכר אחת:
  • ½ 2 כוסות קמח שיפון (300 גרם)
  • 1 כוס קמח מלא (130 גרם)
  • ½ 1 כפיות מלח
  • ½ 1 כפיות זרעי קימל
  • ½ כפית שמרים יבשים (או 3-4 גרם שמרים טריים)
  • 2 כפות מולסה
  • 2/3 1 כוסות מים (410 מ"ל)

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את שני סוגי הקמח לקערה. מוסיפים את המלח, הקימל והשמרים ומערבבים עם הקמח. (אם משתמשים בשמרים טריים - ממיסים אותם במים ואז מוסיפים לשאר החומרים ויוצרים בצק).
  • 2. ממיסים את המולסה ב-2/3 כוס מהמים ומוסיפים אותה ואת שאר המים אל הקמח.
  • 3. מערבבים בכף עד שכל החומרים מתאחדים לבצק הדומה לבוץ דביק.
  • 4. משטחים בכף את הבצק בתבנית כיכר באורך 25 ס"מ, משומנת.
  • 5. עם הכף, מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומיישרים אותו. הבצק אמור לתפוס כחצי מגובה דפנות התבנית.
  • 6. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר 12-16 שעות. בתום הזמן הזה הבצק אמור לתפוח ולמלא קצת יותר משלושת-רבעי התבנית.
  • 7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומניחים אותה בתוך תבנית שטוחה הממוקמת באמצע התנור.
  • 8. שופכים אל התבנית השטוחה 2 כוסות מים רותחים ומדליקים את התנור על חום גבוה 200°.
  • 9. אופים עם כיסוי האלומיניום כשעתיים וחצי (המים בתבנית מתייבשים במשך האפייה, אבל לא צריך להוסיף עוד), נועצים קיסם באמצע הלחם ובודקים אם הוא יוצא יבש. אם לא - ממשיכים לאפות עם הכיסוי עוד כמה דקות.
  • 10. מסירים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות בלעדיו עוד כ-5 דקות, עד שקרום הלחם יהיה נוקשה מאוד.
  • 11. מוציאים את התבנית מהתנור ואת הלחם מהתבנית ומשאירים אותו לצינון על רשת.
  • 12. לאחר שהלחם התקרר לגמרי במשך כמה שעות, פורסים בסכין לחם משוננת וחדה לפרוסות דקות ככל האפשר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully