וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות שיפון מהירות

פה לא צריך אפילו מיקסר - מערבבים הכל ואופים. החיסרון היחיד הוא הבצק הדביק מאוד, אבל התוצאה שווה את זה

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

לחמניות שיפון ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
לחמניות שיפון ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח שיפון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה (אפשר להשמיט אותה ולהוסיף עוד 1/2 כוס חלב)
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שמן רגיל או שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • * אפשר להוסיף תוספות לפי טעמכם- 1/2 כוס של זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, שבבי בצל יבש או מטוגן, אגוזים קצוצים וכו'
  • * תבנית מאפינס של 12 שקעים בינוניים. לא מומלץ לאפות את הלחמניות על תבנית רגילה בלי תמיכה של תבנית שקעים - הבצק מאוד רך וזקוק לתמיכה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים.
  • 2. מנפים לקערה את קמח השיפון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  • מתקבל בצק דביק מאוד.
  • 3. בעזרת 2 כפות מחלקים את הבצק באופן שווה בין השקעים (בשיטת עיצוב זו הלחמניות שמתקבלות לא יהיו הכי סימטריות, רוצים לחמניות מושלמות? עצבו עיגולים עם ידיים רטובות והניחו בשקעים).
  • 4. אופים 15 דקות, או עד שהלחמניות יציבות ושחומות. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בקופסה סגורה, ניתן להקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully