לחמניות שיפון מהירות
פה לא צריך אפילו מיקסר - מערבבים הכל ואופים. החיסרון היחיד הוא הבצק הדביק מאוד, אבל התוצאה שווה את זה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קמח שיפון
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה (אפשר להשמיט אותה ולהוסיף עוד 1/2 כוס חלב)
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן רגיל או שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- * אפשר להוסיף תוספות לפי טעמכם- 1/2 כוס של זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, שבבי בצל יבש או מטוגן, אגוזים קצוצים וכו'
- * תבנית מאפינס של 12 שקעים בינוניים. לא מומלץ לאפות את הלחמניות על תבנית רגילה בלי תמיכה של תבנית שקעים - הבצק מאוד רך וזקוק לתמיכה
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים.
- 2. מנפים לקערה את קמח השיפון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- מתקבל בצק דביק מאוד.
- 3. בעזרת 2 כפות מחלקים את הבצק באופן שווה בין השקעים (בשיטת עיצוב זו הלחמניות שמתקבלות לא יהיו הכי סימטריות, רוצים לחמניות מושלמות? עצבו עיגולים עם ידיים רטובות והניחו בשקעים).
- 4. אופים 15 דקות, או עד שהלחמניות יציבות ושחומות. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בקופסה סגורה, ניתן להקפיא.