וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות רוזמרין

מתכון של בית קפה/מסעדה "אסף ארטיזנל" ברמת השרון

מתכון מאת: מערכת וואלה

לחמניות רוזמרין של אסף ארטיזנל.
לחמניות רוזמרין של אסף ארטיזנל

מצרכים למתכון

  • 3 כפיות שמרים לחים
  • 2 ספלי מים חמימים
  • 1 כף מלח
  • ½ 6 ספלי קמח ללחמים
  • ½ ספל קמח מלא
  • 2 כפות גדושות רוזמרין טרי קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. בתוך קערת מיקסר מערבבים את השמרים עם חצי ספל מים. מניחים לתערובת לעמוד כ- 10 דקות ומוסיפים אליה את הקמח, המלח, הרוזמרין הקצוץ ואת המים. מערבלים במיקסר בעזרת קרס הלישה כ- 15 דקות. הבצק צריך להיות אלסטי ורך, אך לא דביק. אם אין מיקסר אפשר לערבב את החומרים בקערה עד שנוצר בצק, מעבירים אותו למשטח שיש ולשים נמרצות במשך 10 דקות.
  • 2. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק ומכסים בניילון ניצמד. מניחים במקום חמים במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את ניפחו. בחורף ניתן לחמם תנור לחום של 100 מעלות לשתי דקות, לכבות ולהכניס את הקערה פנימה עד להכפלת נפח הבצק. תוך זמן ההתפחה טופחים על הבצק להוצאת אוויר ומעמידים להתפחה נוספת במשך שעה . ניתן להכניס את הבצק למקרר למשך הלילה (לא חובה).
  • 3. מחלקים את הבצק לשניים ולשים כל חתיכה לגליל מאורך. מחלקים כל חתיכה ל-10 יחידות. כל יחידה מגלגלים בעזרת כף היד לכדור ומכסים במגבת לחה. נותנים לכדורים לנוח במשך 10 דקות. לוחצים על כל לחמנייה עם כף היד ולשים בעדינות קדימה ואחורה כך שנוצרת צורה אובאלית.
  • 4. מניחים כל לחמנייה על מגש אפיה במרחק 5 ס"מ אחת מהשנייה. מכסים את המגש במגבת לחה מעט או עם ניילון נצמד באופן רפוי כך שהניילון לא ידבק ללחמניות ויאפשר להן לתפוח. מניחים את המגש במקום חמים במשך כחצי שעה.
  • 5. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מניחים על תחתית התנור תבנית מתכת עם מים חמים.
  • 6. זורים על הלחמניות התפוחות מעט קמח וחורצים עם סכין חדה מאוד (או סכין גילוח) חריץ לא עמוק במרכז הלחמנייה מקצה לקצה לקבלת מראה כפרי. מכניסים את הלחמניות לתנור במסילה האמצעית ואופים במשך 40 דקות או עד לקבלת גוון זהוב חום.
  • חומרים ל-20 יחידות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully