לחמניות שוקולד של קפה טאטי בגבעתיים
תחליטו אתם אם בא לכם כיכר לחם או לחמניות קטנות וכושיות
מצרכים
- 1 קילו קמח
- 600 גרם מים
- 50 גרם קקאו
- 100 גרם סוכר
- 25 גרם שמרים טריים
- 20 גרם מלח
- 200 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- 1. מערבלים בקערה את הקמח, המים, הקקאו והסוכר במהירות איטית למשך 4 דקות.
- 2. מוסיפים לתערובת את השמרים וכעבור דקה את המלח.
- 3. מעבירים למהירות בינונית ומערבלים למשך 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
- 4. מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ומערבלים במהירות איטית עד לפיזור אחיד.
- 5. מעבירים לקערה מקומחת את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת החדר (24 מעלות) למשך שעתיים. לאחר שעה מוציאים את הגז בתפיחות קלות.
- 6. לאחר ההתפחה ניתן לחלק את הבצק ללחמניות במשקל 100 גרם או למשקל אחר או ללחם במשקל חצי קילו.
- 7. לשים במגשים מרופדים בנייר אפיה ומתפיחים למשך שעה עד שעה וחצי.
- 8. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות כחצי שעה לפני האפייה.
- 9. לפני האפייה משפריצים בעזרת שפריצר מים לתנור וחורצים חריץ על גבי הלחם.
- 10. אופים את הלחם בין 20-15 דקות בחום של 200 מעלות.