וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם ממולא גבינה וזיתים

מתכון מאת: מערכת וואלה

אילוסטרציה. ShutterStock, ShutterStock
אילוסטרציה/ShutterStock

מצרכים למתכון

  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • 1 כפית סוכר
  • 30 גרם שמרים
  • 3/4 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 300 גרם זיתים שחורים קצוצים גס
  • 2 כפות עלי טימין קצוצים (לא חובה)
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה חלב, מים, סוכר ושמרים.
  • 2. מוסיפים את הקמח, מלח ושמן ולשים היטב. מוסיפים חמאה ולשים לבצק אחיד. משמנים את הבצק, מכסים אותו ומתפיחים שעתיים.
  • 3. חובטים בבצק כדי לשטחו ומוסיפים את הזיתים. מקמחים מעט ומניחים שוב לנוח עד שתופח שוב.
  • 4. לשים את הבצק לעלה מלבני. מפזרים במרכז את הטימין והגבינה ויוצרים כיכר אובלית רחבה במרכז וצרה בקצוות. מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה.
  • 5. חורצים בסכין 4 חריצים בעומק 1 ס"מ. זורים מעט קמח ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-50 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully