לחם ממולא גבינה וזיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3/4 כוס מים פושרים
- 3/4 כוס חלב פושר
- 1 כפית סוכר
- 30 גרם שמרים
- 3/4 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה מומסת
- 300 גרם זיתים שחורים קצוצים גס
- 2 כפות עלי טימין קצוצים (לא חובה)
- 250 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה חלב, מים, סוכר ושמרים.
- 2. מוסיפים את הקמח, מלח ושמן ולשים היטב. מוסיפים חמאה ולשים לבצק אחיד. משמנים את הבצק, מכסים אותו ומתפיחים שעתיים.
- 3. חובטים בבצק כדי לשטחו ומוסיפים את הזיתים. מקמחים מעט ומניחים שוב לנוח עד שתופח שוב.
- 4. לשים את הבצק לעלה מלבני. מפזרים במרכז את הטימין והגבינה ויוצרים כיכר אובלית רחבה במרכז וצרה בקצוות. מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה.
- 5. חורצים בסכין 4 חריצים בעומק 1 ס"מ. זורים מעט קמח ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-50 דקות.