פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם ממולא גבינה וזיתים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אילוסטרציה (ShutterStock)
      אילוסטרציה (ShutterStock)

      מצרכים

      • 3/4 כוס מים פושרים
      • 3/4 כוס חלב פושר
      • 1 כפית סוכר
      • 30 גרם שמרים
      • 3/4 3 כוסות קמח
      • 1/2 כפית מלח
      • 3 כפות שמן זית
      • 50 גרם חמאה מומסת
      • 300 גרם זיתים שחורים קצוצים גס
      • 2 כפות עלי טימין קצוצים (לא חובה)
      • 250 גרם גבינת פטה מפוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה חלב, מים, סוכר ושמרים.
      • 2. מוסיפים את הקמח, מלח ושמן ולשים היטב. מוסיפים חמאה ולשים לבצק אחיד. משמנים את הבצק, מכסים אותו ומתפיחים שעתיים.
      • 3. חובטים בבצק כדי לשטחו ומוסיפים את הזיתים. מקמחים מעט ומניחים שוב לנוח עד שתופח שוב.
      • 4. לשים את הבצק לעלה מלבני. מפזרים במרכז את הטימין והגבינה ויוצרים כיכר אובלית רחבה במרכז וצרה בקצוות. מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומניחים לתפוח כשעה.
      • 5. חורצים בסכין 4 חריצים בעומק 1 ס"מ. זורים מעט קמח ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-50 דקות.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -