ברד פודינג תפוחים ופרמזן
שילוב של תפוחי עץ מסוג גולדן דלישס והרבה גבינת פרמזן במאפה ברד פודינג מלוח יאזן את הטעמים ויגרום לכם לחסל תבנית שלמה בלי שתשימו לב.
(צילום: אנצ'ו ג'וש עריכה: רן צימט)
מחשבון המרות
- לתבנית חרס מלבנית:
- 1 חלה ישנה/בריוש ישן ואפשר גם לחם אחיד
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה
- 6 ביצים
- מלח גס
- פלפל
- 200 גרם פרמזן מגורד דק
- 10 תפוחי גולדן דלישס
- חמאה להקפצה
- 100 גרם חאמה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר דמררה
- חופן עלי בזיליקום
- פרמזן
- 1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מקפיצים במעט חמאה.
- 2. טורפים יחד את השמנת והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 3. מוסיפים סוכר ועלי בזיליקום שלמים, הפרמזן והתפוחים.
- 4. מערבבים את קרעי החלה הגסים ושמים בתבנית חרס מלבנית.
- 5. מפזרים מעל קוביות חמאה ומלח גס.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות. בודקים שהפודינג לא נוזלי מדי במרכז (אם כן ממשיכים באפייה עוד מספר דקות). מגישים מיד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה