פודינג לחם
ברדסטורי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לכ-10 מנות גדולות:
- לחמאה מתובלת:
- 100 גרם חמאה פושרת (רכה)
- 1/4 כפית מוסקט
- 1/4 כפית קינמון
- גרידה מתפוז אחד ולימון אחד
- לפודינג:
- 6 פרוסות קוגלהוף, בעובי 1 ס"מ
- 9 ביצים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 560 מ"ל (1/4 2 כוסות) שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל
- 1. מערבבים יחד את חומרי החמאה המתובלת. מורחים כל פרוסה בחמאה המתובלת.
- 2. מחלקים את הפרוסות לקוביות גדולות, ומסדרים בכלים אישיים, חסיני חום. חשוב לא לדחוס את קוביות הלחם בכלים ולהשאיר די מקום לבלילת הפודינג.
- 3. מפרידים את הביצים, ושומרים רק חלבון אחד יחד עם החלמונים. מערבבים עם הסוכר. מרוקנים פנימה את מקל הווניל, ומוסיפים פנימה את המקל. מביאים לסף רתיחה בסיר קטן.
- 4. מוסיפים מעט מהשמנת החמה לביצים, ובוחשים מהר. מוסיפים הבלילה חזרה לסיר השמנת, תוך בחישה מהירה (השוואת טמפרטורות).
- 5. יוצקים את הנוזל על פרוסות הלחם עד כיסוי, ומשרים כ-20 דקות. מעבירים לתבנית ואופים על 175 מעלות, למשך כ-35 דקות.
- אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר ולעטר בפירות עונתיים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה