וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פודינג לחם

מתכון מאת: יוגב גרוס, מערכת וואלה

ברדסטורי. נמרוד סונדרס
ברדסטורי

מצרכים למתכון

  • לכ-10 מנות גדולות:
  • לחמאה מתובלת:
  • 100 גרם חמאה פושרת (רכה)
  • 1/4 כפית מוסקט
  • 1/4 כפית קינמון
  • גרידה מתפוז אחד ולימון אחד
  • לפודינג:
  • 6 פרוסות קוגלהוף, בעובי 1 ס"מ
  • 9 ביצים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 560 מ"ל (1/4 2 כוסות) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחד את חומרי החמאה המתובלת. מורחים כל פרוסה בחמאה המתובלת.
  • 2. מחלקים את הפרוסות לקוביות גדולות, ומסדרים בכלים אישיים, חסיני חום. חשוב לא לדחוס את קוביות הלחם בכלים ולהשאיר די מקום לבלילת הפודינג.
  • 3. מפרידים את הביצים, ושומרים רק חלבון אחד יחד עם החלמונים. מערבבים עם הסוכר. מרוקנים פנימה את מקל הווניל, ומוסיפים פנימה את המקל. מביאים לסף רתיחה בסיר קטן.
  • 4. מוסיפים מעט מהשמנת החמה לביצים, ובוחשים מהר. מוסיפים הבלילה חזרה לסיר השמנת, תוך בחישה מהירה (השוואת טמפרטורות).
  • 5. יוצקים את הנוזל על פרוסות הלחם עד כיסוי, ומשרים כ-20 דקות. מעבירים לתבנית ואופים על 175 מעלות, למשך כ-35 דקות.
  • אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר ולעטר בפירות עונתיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully