לחם אבוד (פרנץ' טוסט)
לחם מטוגן (פרנץ' טוסט) מוצלח במיוחד נוצר דווקא משאריות של לחם, כזה שאיש כבר לא חשב להשתמש בו. כזה שהתקשה, שמוכן לספוג את כל הטעמים שמעניקים לו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- חלה מתוקה בת יום או יומיים - פרוסה לפרוסות עבות (כ-2 ס"מ, סה"כ כ-8 פרוסות)
- 80 גרם חמאה
- לבלילה:
- כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 2 ביצים
- קורט מלח
- קורט קינמון
- כפית תמצית וניל
- גרידה מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. מערבלים היטב את כל החומרים (על הסוכר להינמס לחלוטין).
- 2. משרים את פרוסות הלחם בבלילה, כ-20 שניות מכל צד, כך שהפרוסות נספגות לחלוטין.
- 3. מחממים חמאה במחבת כבדה על להבה בינונית ומטגנים את הפרוסות משני צדדים עד הזהבה (כחצי דקה מכל צד, חשוב לא יותר מ-2-3 פרוסות כל פעם, תלוי בגודל המחבת). מעבירים לנייר סופג.
- 4. מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים באבקת סוכר. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל ופירות טריים.