- 1. מסדרים את פרוסות הלחם על רשת התנור ומייבשים למשך כשעה על חום של 100 מעלות (עד שיבש לחלוטין).
-
- 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים במכות קצרות לקבלת שבבים גסים.
-
- 3. מחממים במחבת גדולה את השמן יחד עם התבלינים, עד שמתחילה להשתחרר לאוויר הארומה שלהם (כדקה).
-
- 4. מוסיפים את שבבי הלחם ומערבים היטב, קולים את שבבי הלחם כך למשך כ-15 דקות, על להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שמקבלים צבע זהוב עמוק.
-
- 5. מעבירים מיד לכלי שטוח מרופד בנייר סופג, מצננים לטמפרטורת חדר ולאחר מכן מכסים ושומרים בארון התבלינים (חייב מקום יבש וכלי אטום).
-
- 6. ממליחים ומפלפלים קלות את הפילטים של הדג. טובלים כל סלמון משני צדיו תחילה בקמח, לאחר מכן בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. מהדקים את היטב לפירורי הלחם.
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שמשחים מעט.
-
- 8. שמים יחד את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
-
- 9. מבשלים על להבה בינונית עד שמצטמצם בחצי ומתקבל רוטב סמיך וארומטי, מסננים מיד.
-
- 10. להגשה: מחלקים מעט רוטב בצלחות הגשה (3 כפות פר מנה). מניחים מעל פילה של דג. ניתן לעטר בפרוסות בצל ירוק ועלי כוסברה ולהגיש עם פלח לימון.