וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון עם טריאקי ג'ינג'ר מהיר

במאפיית "ברד סטורי" הנהדרת מכינים משאריות הלחם שבבי לחם קלויים מתובלים ומצפים בהם סלמון קריספי המוגש לצד רוטב טריאקי. מעדן אמיתי.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שאריות לחם במסעדת ברד סטורי. אפיק גבאי
שאריות לחם במסעדת ברד סטורי

מצרכים למתכון

  • לשבבי לחם קלויים:
  • 10 פרוסות של לחם בן יומיים
  • 1/3 כוס כפות שמן זית כתית מעולה
  • כפית גדושה מלח ים גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
  • סלמון עם טריאקי ג'ינג'ר מהיר
  • לסלמון:
  • 4 פילטים של סלמון טרי, ללא עור או עצמות, במשקל 180 גרם
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • כף שטוחה חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח/ פלפל שחור גרוס
  • 1/2 קליפת לימון מגוררת
  • כוס שבבי לחם קלויים
  • לטריאקי:
  • 1/4 כוס סויה כהה
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס- של חצי מים וחצי חומץ אורז (ניתן גם חומץ שרי או חומץ בן יין אדום)
  • כף שורש ג'ינג'ר טרי פרוס דק
  • 1/4 כוס גזר קלוף ופרוס דק
  • בצל ירוק אחד פרוס גס
  • 2 שיני שום- קצוצות גס
  • 2 צרורות בצל ירוק פרוס לפרוסות אלכסוניות דקיקות ומושרות במי קרח
  • צרור קטן של כוסברה מופרד לעלים ומושרה במי קרח

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את פרוסות הלחם על רשת התנור ומייבשים למשך כשעה על חום של 100 מעלות (עד שיבש לחלוטין).
  • 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים במכות קצרות לקבלת שבבים גסים.
  • 3. מחממים במחבת גדולה את השמן יחד עם התבלינים, עד שמתחילה להשתחרר לאוויר הארומה שלהם (כדקה).
  • 4. מוסיפים את שבבי הלחם ומערבים היטב, קולים את שבבי הלחם כך למשך כ-15 דקות, על להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שמקבלים צבע זהוב עמוק.
  • 5. מעבירים מיד לכלי שטוח מרופד בנייר סופג, מצננים לטמפרטורת חדר ולאחר מכן מכסים ושומרים בארון התבלינים (חייב מקום יבש וכלי אטום).
  • 6. ממליחים ומפלפלים קלות את הפילטים של הדג. טובלים כל סלמון משני צדיו תחילה בקמח, לאחר מכן בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. מהדקים את היטב לפירורי הלחם.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שמשחים מעט.
  • 8. שמים יחד את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
  • 9. מבשלים על להבה בינונית עד שמצטמצם בחצי ומתקבל רוטב סמיך וארומטי, מסננים מיד.
  • 10. להגשה: מחלקים מעט רוטב בצלחות הגשה (3 כפות פר מנה). מניחים מעל פילה של דג. ניתן לעטר בפרוסות בצל ירוק ועלי כוסברה ולהגיש עם פלח לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully