מתכונים חמים

סלמון עם טריאקי ג'ינג'ר מהיר

במאפיית "ברד סטורי" הנהדרת מכינים משאריות הלחם שבבי לחם קלויים מתובלים ומצפים בהם סלמון קריספי המוגש לצד רוטב טריאקי. מעדן אמיתי.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שאריות לחם במסעדת ברד סטורי (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לשבבי לחם קלויים:
  • 10 פרוסות של לחם בן יומיים
  • 1/3 כוס כפות שמן זית כתית מעולה
  • כפית גדושה מלח ים גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
  • סלמון עם טריאקי ג'ינג'ר מהיר
  • לסלמון:
  • 4 פילטים של סלמון טרי, ללא עור או עצמות, במשקל 180 גרם
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • כף שטוחה חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח/ פלפל שחור גרוס
  • 1/2 קליפת לימון מגוררת
  • כוס שבבי לחם קלויים
  • לטריאקי:
  • 1/4 כוס סויה כהה
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס- של חצי מים וחצי חומץ אורז (ניתן גם חומץ שרי או חומץ בן יין אדום)
  • כף שורש ג'ינג'ר טרי פרוס דק
  • 1/4 כוס גזר קלוף ופרוס דק
  • בצל ירוק אחד פרוס גס
  • 2 שיני שום- קצוצות גס
  • 2 צרורות בצל ירוק פרוס לפרוסות אלכסוניות דקיקות ומושרות במי קרח
  • צרור קטן של כוסברה מופרד לעלים ומושרה במי קרח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את פרוסות הלחם על רשת התנור ומייבשים למשך כשעה על חום של 100 מעלות (עד שיבש לחלוטין).
  • 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים במכות קצרות לקבלת שבבים גסים.
  • 3. מחממים במחבת גדולה את השמן יחד עם התבלינים, עד שמתחילה להשתחרר לאוויר הארומה שלהם (כדקה).
  • 4. מוסיפים את שבבי הלחם ומערבים היטב, קולים את שבבי הלחם כך למשך כ-15 דקות, על להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שמקבלים צבע זהוב עמוק.
  • 5. מעבירים מיד לכלי שטוח מרופד בנייר סופג, מצננים לטמפרטורת חדר ולאחר מכן מכסים ושומרים בארון התבלינים (חייב מקום יבש וכלי אטום).
  • 6. ממליחים ומפלפלים קלות את הפילטים של הדג. טובלים כל סלמון משני צדיו תחילה בקמח, לאחר מכן בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. מהדקים את היטב לפירורי הלחם.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שמשחים מעט.
  • 8. שמים יחד את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
  • 9. מבשלים על להבה בינונית עד שמצטמצם בחצי ומתקבל רוטב סמיך וארומטי, מסננים מיד.
  • 10. להגשה: מחלקים מעט רוטב בצלחות הגשה (3 כפות פר מנה). מניחים מעל פילה של דג. ניתן לעטר בפרוסות בצל ירוק ועלי כוסברה ולהגיש עם פלח לימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully