מתכונים חמים

שניצל עוף בציפוי שבבי לחם קלויים

במאפיית ברד סטורי מכינים משאריות הלחם שבבי לחם קלויים מתובלים שישדרגו את השניצל.

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ברד סטורי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לשבבי לחם קלויים:
  • 10 פרוסות של לחם בן יומיים
  • 1/3 כוס כפות שמן זית כתית מעולה
  • כפית גדושה מלח ים גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
  • לשניצל עוף:
  • 2 חזות עוף פרוסות לשניצלים
  • 2 ביצים
  • כף שטוחה חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח/ פלפל שחור גרוס
  • 1/2 קליפת לימון מגוררת
  • כוס שבבי לחם קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את פרוסות הלחם על רשת התנור ומייבשים למשך כשעה על חום של 100 מעלות (עד שיבש לחלוטין).
  • 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים במכות קצרות לקבלת שבבים גסים.
  • 3. מחממים במחבת גדולה את השמן יחד עם התבלינים, עד שמתחילה להשתחרר לאוויר הארומה שלהם (כדקה).
  • 4. מוסיפים את שבבי הלחם ומערבים היטב, קולים את שבבי הלחם כך למשך כ- 15 דקות, על להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שמקבלים צבע זהוב עמוק.
  • 5. מעבירים מיד לכלי שטוח מרופד בנייר סופג, מצננים לטמפרטורת חדר ולאחר מכן מכסים ושומרים בארון התבלינים (חייב מקום יבש וכלי אטום).
  • 6. מערבבים את הביצים יחד עם החרדל.
  • 7. דופקים מעט את החזות לעובי של כס"מ, אבל לא דק מדי, על מנת לשמור על עסיסיות.
  • 8. ממליחים ומפלפלים את החזות. טובלים כל חזה משני צדיו תחילה בקמח, לאחר מכן בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. מהדקים את החזות היטב בפירורי הלחם.
  • 9. מסדרים בתבנית אפייה משומנת במעט שמן זית ומטפטפים מעל מעט שמן זית (כחצי כפית על כל חזה). אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך כ- 10 דקות, עד שמשחימים היטב.
  • 10. מוציאים ומקשטים בקליפת לימון מגוררת. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully