- 1. מסדרים את פרוסות הלחם על רשת התנור ומייבשים למשך כשעה על חום של 100 מעלות (עד שיבש לחלוטין).
-
- 2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים במכות קצרות לקבלת שבבים גסים.
-
- 3. מחממים במחבת גדולה את השמן יחד עם התבלינים, עד שמתחילה להשתחרר לאוויר הארומה שלהם (כדקה).
-
- 4. מוסיפים את שבבי הלחם ומערבים היטב, קולים את שבבי הלחם כך למשך כ- 15 דקות, על להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שמקבלים צבע זהוב עמוק.
-
- 5. מעבירים מיד לכלי שטוח מרופד בנייר סופג, מצננים לטמפרטורת חדר ולאחר מכן מכסים ושומרים בארון התבלינים (חייב מקום יבש וכלי אטום).
-
- 6. מערבבים את הביצים יחד עם החרדל.
-
- 7. דופקים מעט את החזות לעובי של כס"מ, אבל לא דק מדי, על מנת לשמור על עסיסיות.
-
- 8. ממליחים ומפלפלים את החזות. טובלים כל חזה משני צדיו תחילה בקמח, לאחר מכן בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. מהדקים את החזות היטב בפירורי הלחם.
-
- 9. מסדרים בתבנית אפייה משומנת במעט שמן זית ומטפטפים מעל מעט שמן זית (כחצי כפית על כל חזה). אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך כ- 10 דקות, עד שמשחימים היטב.
-
- 10. מוציאים ומקשטים בקליפת לימון מגוררת. מגישים מיד.