מתכונים חמים

קרקר ביתי בליווי מרק יוגורט קר

החום מחייב יצירת מנות חדשות וקלילות למטבח, זה לא אומר שהן לא יכולות להיות סופר טעימות. השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל עם מתכון לקרקרים ביתיים שמגישים יחד עם מרק יוגורט קר ופריקי מתובל

מתכון מאת: סוגת
  • דרגת קושי בינונית

קרקר ביתי עם מרק יוגורט קר של פאסטל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות
  • לקרקרים:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
  • 5 גרם (כפית גדושה) אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • 110 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
  • תוספות (אופציונלי): שומשום/ קצח/ תבלינים/פרג וכו'
  • למרק יוגורט:
  • 500 מ"ל יוגורט (עדיף בופאלו)
  • 200 מ"ל ריוויון
  • 2 פאקוס (או מלפפון) חתוך לרצועות דקיקות
  • 10 תרמילי שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה לטבעות קטנות
  • 140 גרם (2/3 כוס) חיטת פריקי מבושלת
  • 200 גרם פילה דג ים
  • 1 כפית לימון כבוש לכל קערה
  • 1 כפית שומשום לכל קערה
  • שמן זית לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הקרקר: מערבבים יחד את המרכיבים היבשים- הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את המים, שמן הזית ואת תערובת היבשים. לשים עד קבלת בצק חלק ואחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות מנוחה לפחות.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק ומרדדים ליריעה בעובי 0.3 ס"מ. ניתן להיעזר בשני דפי אפייה ולרדד את הבצק ביניהם או בעזרת מכונת פסטה ליצירת בצק בעובי שווה ואחיד.
  • 4. מפזרים את התוספות ואופים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה כ-15 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים ושוברים לקרקרים או מסמנים מלבנים לפני האפייה בעזרת סכין על מנת לקבל קרקרים אחידים בגודלם.
  • 5.מרק היוגורט: קוצצים את הדג לקוביות קטנות כמו לטרטר ומערבבים עם הפריקי והשעועית הירוקה. מערבבים יחד את היוגורט והריוויון ומוסיפים לדג ולפריקי.
  • 6.ההגשה: שמים מעט לימון כבוש בתחתית כל קערה, יוצקים את מרק היוגורט עם הדג, מעליו שמים את רצועות הפאקוס, השומשום, מזלפים מעט שמן זית ומגישים לצד הקרקרים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully