- 1. הכנת הקרקר: מערבבים יחד את המרכיבים היבשים- הקמח, אבקת האפייה והמלח.
-
- 2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את המים, שמן הזית ואת תערובת היבשים. לשים עד קבלת בצק חלק ואחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות מנוחה לפחות.
-
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק ומרדדים ליריעה בעובי 0.3 ס"מ. ניתן להיעזר בשני דפי אפייה ולרדד את הבצק ביניהם או בעזרת מכונת פסטה ליצירת בצק בעובי שווה ואחיד.
-
- 4. מפזרים את התוספות ואופים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה כ-15 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים ושוברים לקרקרים או מסמנים מלבנים לפני האפייה בעזרת סכין על מנת לקבל קרקרים אחידים בגודלם.
-
- 5.מרק היוגורט: קוצצים את הדג לקוביות קטנות כמו לטרטר ומערבבים עם הפריקי והשעועית הירוקה. מערבבים יחד את היוגורט והריוויון ומוסיפים לדג ולפריקי.
-
- 6.ההגשה: שמים מעט לימון כבוש בתחתית כל קערה, יוצקים את מרק היוגורט עם הדג, מעליו שמים את רצועות הפאקוס, השומשום, מזלפים מעט שמן זית ומגישים לצד הקרקרים.