קרקר בריאות עם שמן זית

קרקר בריאות עם שמן זית

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
(צילום: (צילום: נמרוד סונדרס))

מצרכים

  • חומרים לכ- 100 קרקרים
  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1 כוס שומשום מלא
  • 1 כוס שומשום שחור
  • 1 כוס שומשום לבן
  • לציפוי תערובת הדגנים:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס שומשום מלא
  • 1/4 כוס שומשום שחור
  • 1/4 כוס שומשום לבן
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה

אופן ההכנה

  • אופן הכנה:
  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח המלא, אבקת אפיה, שיבולת שועל, מלח אטלנטי ושלושת סוגי השומשום במשך דקה בלבד במהירות איטית.
  • 2. מוסיפים מים ומערבבים כחצי דקה ומוסיפים את השמן עד קבלת הבצק.
  • 3. מסיימים את הבצק בלישה ידנית ע"ג שולחן העבודה מעט מקומח. מניילנים ומקררים כחצי שעה .
  • 4. מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה.
  • 5. חותכים את הקרקרים לפני האפייה עם גלגלת פיצה.
  • 6. מברישים בביצה טרופה לשכבה אחידה ודקה.
  • 7. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הדגנים. מפזרים את התערובת על הקרקר ואופים בחום של 180 כ- 25-27 דקות.
  • קרקרים ממכרים

  • מקלות לחם בטעמים שונים

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • גוז'אר (Gougères)

  • קובנה פסטו

  • בולאני במילוי תרד

  • לחמניות באן במילוי פריקסה

  • לחמניות במילוי קבנוס

  • לחמניות קרואסון

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • לחמניות מתוקות (בולו)

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully