מתכונים חמים

מקלות לחם בטעמים שונים

מתכון מתוך הספר הקטן - גדול - הבישול הצמחוני, בהוצאת כרטא

מתכון מאת: מערכת וואלה!
    • פרווה

    • מאפים

    • כשר

    מקלות לחם בטעמים

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • חומרים ל-3 תבניות:
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
    • 2 כפות שמן זית כתית
    • 30 גר' שמרים טריים או 1 1/2 כפות שמרים יבשים
    • 1 כפית סוכר
    • 200 מ"ל מים פושרים
    • 525 גר' קמח רגיל
    • 1 כפית מלח
    • 4 כפות שומשום
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מאדים בצל בשמן 5 דקות, עד לשקיפות. מצננים, ממיסים שמרים ב-4 כפות מים ומשהים 15 דקות.
    • 2. מנפים את הקמח והמלח לקערה גדולה. מוסיפים שמרים, סוכר ומים ומערבבים לבצק חזק. מורידים שליש מהבצק ולשים לתוכו את תערובת הבצל והשמן.
    • 3. לשים היטב ומתפיחים את שתי עיסות הבצק למשך שעה.
    • 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים 2-3 דקות.
    • 5. תולשים מהבצק פיסות בגודל ביצה ומעצבים למקלות בעובי זרת. לוקחים שליש מהמקלות (בלי בצל) ומגלגלים בשומשום מקמחים קלות את כל מקלות הבצק ומעבירים לשלוש תבניות אפייה משומנות – במרווחים של אצבע
    • 6. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות, מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) ואופים 5-7 דקות לכל תבנית. המקלות אמורים להיות שחומים אך לא כהים
    • 7. מצננים בתבנית ומעבירים לרשת.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully