וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות לחם בטעמים שונים

מתכון מתוך הספר הקטן - גדול - הבישול הצמחוני, בהוצאת כרטא

מתכון מאת: מערכת וואלה

מקלות לחם בטעמים.
מקלות לחם בטעמים

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-3 תבניות:
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 30 גר' שמרים טריים או 1 1/2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 525 גר' קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מאדים בצל בשמן 5 דקות, עד לשקיפות. מצננים, ממיסים שמרים ב-4 כפות מים ומשהים 15 דקות.
  • 2. מנפים את הקמח והמלח לקערה גדולה. מוסיפים שמרים, סוכר ומים ומערבבים לבצק חזק. מורידים שליש מהבצק ולשים לתוכו את תערובת הבצל והשמן.
  • 3. לשים היטב ומתפיחים את שתי עיסות הבצק למשך שעה.
  • 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים 2-3 דקות.
  • 5. תולשים מהבצק פיסות בגודל ביצה ומעצבים למקלות בעובי זרת. לוקחים שליש מהמקלות (בלי בצל) ומגלגלים בשומשום מקמחים קלות את כל מקלות הבצק ומעבירים לשלוש תבניות אפייה משומנות – במרווחים של אצבע
  • 6. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות, מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות) ואופים 5-7 דקות לכל תבנית. המקלות אמורים להיות שחומים אך לא כהים
  • 7. מצננים בתבנית ומעבירים לרשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully