אצבעות גבינה
מתחילים עם הטירוף של מאכלי גבינה לשבועות במקלות מוצרלה- המנה המושלמת כשיושבים על הבר על כוס בריה קרה. המתכון באדיבות דיויד לוי, שף ובעלים של מסעדת "אוונגרד".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 12 אצבעות מוצרלה 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ
- 1 כוס חלב
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 כפית טרגון
- ½ כפית מלח
- שמן לטיגון עמוק
- לרוטב חרדל ודבש (לא חובה):
- 3 כפות חרדל
- 3 כפות דבש
- 6 כפות מיונז
אופן ההכנה
- 1. להשרות את אצבעות הגבינה בחלב למשך שעה.
- 2. לסנן מהחלב ולקמח.
- 3. לטרוף את הביצים קלות עם מלח וטרגון.
- 4. לטבול את אצבעות הגבינה בביצה ומיד אחר כך בפירורי לחם.
- 5. לחמם שמן לטיגון עמוק.
- 6. לטגן בשמן עמוק למשך 3 דקות או עד שהאצבעות מוזהבות, להוציא ולהניח על נייר סופג.
- 7. מומלץ להגיש עם רוטב חרדל ודבש (מערבבים את כל החומרים של הרוטב היטב).