- 1.שוטפים היטב את האורז ומשרים במים כשעה לפחות. שוטפים היטב גם את עלי הגפן. אם מדובר בעלי גפן טריים חולטים אותם בסיר עם מים רותחים ומצננים בקערה עם מים קרים מאוד (רצוי מי קרח).
-
- 2.מכנים את המלית: מסננים את האורז ממי ההשרייה ומערבבים עם שאר המצרכים למילוי.
-
- 3. פורסים עלים על משטח עבודה נקי - הצד המחוספס של העלה כלפי מעלה. אם יש גבעול, מסירים אותו. מניחים בבסיס העלה (החלק הרחב יותר) כפית גדושה מתערובת המילוי (המילוי מתנפח במהלך הבישול, אז חשוב להיות עדינים בכמות ששמים), מקפלים את הצדדים כך שיהיו מעל לאורז ואז מגלגלים מהבסיס כלפי הקצה, לקבלת צורת סיגר.
-
- 4.מרפדים סיר בגודל בינוני עם פרוסות תפוח האדמה ומסדרים את העלים בסיר מעליהם.
-
- 5. סוחטים את מיץ הלימון ומערבבים עם סוכר, מלח ושמן זית. שופכים מעל הממולאים ומוסיפים מים עד כיסוי. מניחים מעליהם צלחת הפוכה (כדי שלא יתרוממו במהלך הבישול). ניתן לפרוס דק חלק מקליפת הלימון ולהוסיפה לבישול.
-
- 6.מביאים לרתיחה, מכסים במכסה (עם הצלחת מתחת)ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, או עד שהאורז התבשל והעלים התרככו. תוך כדי הבישול כדאי לקחת את הסיר ולנענע אותו מצד לצד כדי שנוזלי הבישול יתפזרו באופן אחיד.
-
- 7.הצזיקי: מגררים את המלפפונים בפומפייה ומפזרים מעליהם מלח גס. מעסים מעט ומשהים כ- 10 דקות. סוחטים את המלפפונים היטב ומערבבים עם היוגורט, השמיר והשום. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח לפי הטעם. מגישים יחד עם עלי הגפן.