- 1. הכנת המילוי: מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את בשר הטלה, מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.
-
- 2. מגלגלים את העלים: פורשים עלה עם החלק המבריק כלפי מטה, מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים. יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר.
-
- 3. מרפדים את הסיר בעלי גפן, מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.
-
- 4. הכנת הרוטב: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.
-
- 5. יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים, ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
-
- 6. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.
-
- 7. להגשה: יוצקים על צלחת הגשה 3 כפות של יוגורט סמיך, מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים ומניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.