עלי גפן במילוי בשר טלה ואורז ברוטב משמשים

מתכון באדיבות השפית אושי ויטריאול - מסעדת "השוקה"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עלי גפן ממולאים. אנטולי מיכאלו,
עלי גפן ממולאים(צילום: אנטולי מיכאלו)

מצרכים

  • ל-40 עלי גפן:
  • 50 עלי גפן טריים או משומרים (את המשומרים להשרות 20 דקות במים ואז להחליף מים 3 פעמים)
  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1 כף עלי טימין
  • 1 כפית בהרט
  • ½1 כוס אורז ארוך מושרה במים פושרים ל-½ שעה
  • 5 משמשים טריים או מיובשים פרוסים
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 2 כוסות יוגורט סמיך
  • מיץ לימון מ-2 לימונים
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 2 כוסות מים
  • סילאן
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המילוי: מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את בשר הטלה, מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.
  • 2. מגלגלים את העלים: פורשים עלה עם החלק המבריק כלפי מטה, מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים. יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר.
  • 3. מרפדים את הסיר בעלי גפן, מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.
  • 4. הכנת הרוטב: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.
  • 5. יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים, ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
  • 6. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.
  • 7. להגשה: יוצקים על צלחת הגשה 3 כפות של יוגורט סמיך, מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים ומניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully