פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי גפן במילוי בשר טלה ואורז ברוטב משמשים

      מתכון באדיבות השפית אושי ויטריאול - מסעדת "השוקה"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עלי גפן ממולאים (יח
      עלי גפן ממולאים (יח"צ , אנטולי מיכאלו)

      מצרכים

      • ל-40 עלי גפן:
      • 50 עלי גפן טריים או משומרים (את המשומרים להשרות 20 דקות במים ואז להחליף מים 3 פעמים)
      • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 שיני שום
      • 1 כף עלי טימין
      • 1 כפית בהרט
      • ½1 כוס אורז ארוך מושרה במים פושרים ל-½ שעה
      • 5 משמשים טריים או מיובשים פרוסים
      • 3 כפות רכז רימונים
      • 2 כוסות יוגורט סמיך
      • מיץ לימון מ-2 לימונים
      • 3 כפות רכז רימונים
      • 2 כוסות מים
      • סילאן
      • 1 כף צנוברים קלויים
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת המילוי: מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את בשר הטלה, מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.
      • 2. מגלגלים את העלים: פורשים עלה עם החלק המבריק כלפי מטה, מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים. יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר.
      • 3. מרפדים את הסיר בעלי גפן, מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.
      • 4. הכנת הרוטב: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.
      • 5. יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים, ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
      • 6. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.
      • 7. להגשה: יוצקים על צלחת הגשה 3 כפות של יוגורט סמיך, מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים ומניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -