- 1. מטגנים בשמן זית את האורז עד שכולו נהיה לבן ומאבד את הגוון השקוף.
-
- 2. מוסיפים את בשר הכבש והבצל, אחרי כחמש דקות מוסיפים את היין האדום הציר הלימון ואת כל התבלינים היבשים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
-
- 3. בתום הבישול מניחים לאורז להתקרר בכלי פלסטיק גדול.
-
- 4. לאחר שהאורז התקרר מוסיפים את הנענע, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות ומתבלים במלח לפי הצורך במידה ומשתמשים בעלי גפן משומרים מומלץ לא להוסיף הרבה מלח.
-
- 5. במידה ומשתמשים בעלי גפן משומרים יש להשרות אותם במים כשעתיים לפני הגלגול ולהחליף את המים כל רבע שעה. אם משתמשים בעלי גפן טריים יש לחלוט את העלים ולקרר מיד במי מלח.
-
- 6. פותחים כל עלה ומניחים כף מילוי במרכז העלה, מגלגלים את הצדדים פנימה ואז סוגרים על ידיי תנועת גלגול הרחק מהגוף.
-
- 7. מרפדים את הסיר בעלי גפן ובצל. מסדרים את עלי הגפן בסיר בצורת מעגלים אבל לא מצופפים יותר מדי.
-
- 8. ממלאים מים בסיר עד לשליש השכבה האחרונה של עלי הגפן המגולגלים (לשים לב לא להציף אתה הסיר במים, עלי הגפן צריכים לבלוט קצת).
-
- 9. מניחים צלחת במקום מכסה ומבשלים כ20 דקות על אש בינונית רתיחה קלה.
-
- 10. בצלחת הגשה מניחים את עלי הגפן הממולאים מקשטים ומגישים.