עלי גפן ממולאים גבינה
רוב עלי הגפן ממולאים באורז, אך אלו של השף דורון בר און, שהוכנו באירוע מאכלי החלב של "טרה" לקראת שבועות 2003, ממולאים דווקא בגבינה ובניחוח של מי ורדים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 12 עלי גפן טריים חלוטים מיובשים היטב או משומרים שטופים ומיובשים היטב
- ½ כוס גבינה לבנה 9% (מומלץ של טרה)
- 50 גרם גבינה צפתית (מומלץ של טרה) קצוצה או מעוכה גס במזלג
- מלח
- פלפל לבן
- 1 כף מי ורדים
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית דבש
- 1 כף אוזו
- 1 כוס יוגורט
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים יחד בנמרצות את השמן, אוזו, מיץ לימון, דבש, קורט מלח. משרים את העלים במשרה לחצי שעה.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. על משטח עבודה משטחים את העלים, שמים כפית מהגבינה ועוטפים בעלה כך שנוצר גליל.
- 4. לרוטב את יתרת המשרה מערבבים עם היוגורט, מסדרים את העלים על צלחת ומגישים עם הרוטב בצד.