שקדים ירוקים כבושים
שקדים ירוקים כבושים עם פלפל חריף, שום, קוביות לימון ושמן זית - מה יכול להיות יותר מקורי ומסקרן מזה? מנת נישנוש טעימה שמכינים תוך פחות מרבע שעה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקילו שקדים:
- מים מעורבים במלח
- כפית מלח לכל כוס מים
- עשבי תיבול לפי הטעם
- 2-3 שיני שום
- פלפל שחור (גרגירים) או פלפל חריף
- פלחי לימון
- חומץ יין לבן
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את השקדים וחורצים בסכין חדה.
- 2. מרתיחים את מי המלח. כשרותחים מכניסים פנימה את השקדים ומבשלים 2-3 דקות.
- 3. מסננים ושומרים את מי הבישול.
- .
- 4. מסדרים בדקדקנות את כל המרכיבים. מוסיפים את מי הבישול ובסוף חצי כוס חומץ.
- 5. אם רוצים לשמר יותר זמן, מכסים בשמן זית.