פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה הגפן

      אחת מהמנות המפורסמות של מסעדת עלה הגפן שבצפון, היא כמובן, מנת עלי הגפן.

      9 מדרגים / 3.43 כוכבים

      עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה גפן (דניאל לילה)
      עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה גפן (דניאל לילה)

      מצרכים

      • ל-25 יחידות:
      • 25 עלי גפן חלוטים למשך 3 דקות ומקוררים
      • 1 כוס אורז יסמין
      • 2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
      • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
      • צרור פטרוזיליה קצוץ
      • 1 כף בהרט
      • 1 כף שמן זית
      • 1/2 כף מלח

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את האורז, מסננים ומעבירים לקערה גדולה (האורז אינו מבושל). מוסיפים לקערה את הירקות הקצוצים, הבהרט, המלח ושמן הזית, ומערבבים היטב.
      • 2. מניחים עלה חלוט על משטח שטוח, כאשר הצד המחוספס כלפי מטה. מניחים כף מתערובת האורז בחלק הרחב של העלה, וסוגרים בגלגול עד אמצע העלה. מקפלים פנימה את צדי העלה, וממשיכים לגלגל את העלה עד הסוף.
      • 3. את העלי הגפן הממולאים מסדרים בסיר בצורת עיגול זה ליד זה. מכסים את עלי הגפן הממולאים במים, ומתבלים בכף מלח. מניחים מעל עלי הגפן צלחת שתשמש כמשקולת ותמנע מהם לזוז. מבשלים כ-45 דקות עד שעה ורבע.
      • 4. ניתן להגיש חם או קר. מומלץ לסחוט 1/2 לימון מעל עלי הגפן, ולהגיש עם יוגורט.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -