וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה הגפן

אחת מהמנות המפורסמות של מסעדת עלה הגפן שבצפון, היא כמובן, מנת עלי הגפן.

מתכון מאת: עומר עילוואן, מערכת וואלה

עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה גפן. דניאל לילה
עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה גפן

מצרכים למתכון

  • ל-25 יחידות:
  • 25 עלי גפן חלוטים למשך 3 דקות ומקוררים
  • 1 כוס אורז יסמין
  • 2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את האורז, מסננים ומעבירים לקערה גדולה (האורז אינו מבושל). מוסיפים לקערה את הירקות הקצוצים, הבהרט, המלח ושמן הזית, ומערבבים היטב.
  • 2. מניחים עלה חלוט על משטח שטוח, כאשר הצד המחוספס כלפי מטה. מניחים כף מתערובת האורז בחלק הרחב של העלה, וסוגרים בגלגול עד אמצע העלה. מקפלים פנימה את צדי העלה, וממשיכים לגלגל את העלה עד הסוף.
  • 3. את העלי הגפן הממולאים מסדרים בסיר בצורת עיגול זה ליד זה. מכסים את עלי הגפן הממולאים במים, ומתבלים בכף מלח. מניחים מעל עלי הגפן צלחת שתשמש כמשקולת ותמנע מהם לזוז. מבשלים כ-45 דקות עד שעה ורבע.
  • 4. ניתן להגיש חם או קר. מומלץ לסחוט 1/2 לימון מעל עלי הגפן, ולהגיש עם יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully