- 1. שוטפים את האורז, מסננים ומעבירים לקערה גדולה (האורז אינו מבושל). מוסיפים לקערה את הירקות הקצוצים, הבהרט, המלח ושמן הזית, ומערבבים היטב.
-
- 2. מניחים עלה חלוט על משטח שטוח, כאשר הצד המחוספס כלפי מטה. מניחים כף מתערובת האורז בחלק הרחב של העלה, וסוגרים בגלגול עד אמצע העלה. מקפלים פנימה את צדי העלה, וממשיכים לגלגל את העלה עד הסוף.
-
- 3. את העלי הגפן הממולאים מסדרים בסיר בצורת עיגול זה ליד זה. מכסים את עלי הגפן הממולאים במים, ומתבלים בכף מלח. מניחים מעל עלי הגפן צלחת שתשמש כמשקולת ותמנע מהם לזוז. מבשלים כ-45 דקות עד שעה ורבע.
-
- 4. ניתן להגיש חם או קר. מומלץ לסחוט 1/2 לימון מעל עלי הגפן, ולהגיש עם יוגורט.