מתכונים חמים

ממולאים טריפוליטאיים

הבשלנית הטריפוליטאית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה בצל וקישוא ממולא בנוסח טריפוליטאי שמתבשלים ברוטב מעודן

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

ממולאים טריפוליטאיים (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • את המילוי למנה הנהדרת הזאת רצוי להכין לילה קודם כדי שהתערובת תתאחד בצורה מושלמת והטעמים יהיו חזקים יותר.
  • חומרים ל-6 מנות:
  • 6 בצלים
  • 6 קישואים
  • מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • למילוי:
  • 1/4 קילו בשר טחון צלעות/צוואר
  • 1/4 קילו בשר צלעות/צוואר חתוך לחתיכות קטנות מאוד (בגודל שעועית לבנה)
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס בצל קצוץ (ניתן להחליף בכרישה קצוצה דק)
  • 2 ביצים
  • 1 כף בהרט
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית קינמון
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • פרורים מפרוסת לחם רטובה (מרטיבים את הלחם, סוחטים, מפוררים ומערבבים עם הבשר)
  • לרוטב
  • כף וחצי רסק עגבניות 28%
  • כף פפריקה
  • כף פלפל צ'ומה/אריסה (ניתן לרכוש ברשתות)
  • מלח לפי טעם
  • כוס וחצי מים
  • כוס מים רותחים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומניחים בצד. עוברים לבצל הממולא: קוטמים את הבצל מ-2 צדדיו. חורצים את הבצל עם סכין חדה עד המרכז (החתך יעשה מקצה לקצה).
  • 2. לתוך החריץ מכניסים מלח ומניחים את כל הבצלים לחצי שעה בתוך כלי – המלח מרכך את הבצל ומאפשר לשחרר את הגלדים. את לב הבצלים שומרים בצד.
  • 3. לאחר הפרדת הגלדים שוטפים היטב מעודפי מלח.
  • 4. מטפלים בקישואים: במידה ומשתמשים בקישואים קטנים מרוקנים וממלאים. במידה והקישוא גדול חותכים לשניים. קולפים את הקישואים כך שיקבלו צורה מפוספסת - קולפים פס, מדלגים על פס וקולפים עוד אחד. מרוקנים ממילוי ואת הקישואים שומרים בצד.
  • 5. בסיר גדול, מטגנים את מילוי הקישואים ושאריות הבצל מטגנים עם 4 כפות שמן עד להזהבה.
  • 6. לאחר ההזהבה מוסיפים את חומרי הרוטב (בלי כוס מים רותחים).
  • 7. ממשיכים ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה כאשר הסיר מכוסה. בודקים מדי פעם שלא חסרים מים והתחתית לא נשרפת.
  • 8. ממלאים את הקישואים בתערובת ועוברים למילוי הבצל: לוקחים בצלים, מכינים כדור בשר מהתערובת מכניסים לתוך הגלד ומהדקים.
  • 9. מסירים את סיר הרוטב מהאש. מוסיפים כוס מים רותחים
  • ומסדרים את הממולאים בסיר. מכסים במים רותחים, נותנים ניעור קטן לסיר כדי שהרוטב יתערבב עם הממולאים ומכסים בצלחת שקופה חסינת חום כדי שהבצלים לא יתפרקו. מביאים לרתיחה.
  • 10. מורידים את האש. מבשלים כשעה וחצי לפחות על אש נמוכה. אפשר לבשל גם שעתיים - שלוש להעמקת טעמים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully