פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלפל ממולא עם עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פלפל ממולא ( דנה שיין ) (יח
      פלפל ממולא ( דנה שיין ) (יח"צ)

      מצרכים

      • 7 פלפלים אדומים
      • 2 כוסות אורז
      • 250 גרם בקר טחון (למי שאוהב אפשר להוסיף מעט שומן כבש)
      • 1 בצל קצוץ
      • 4 שיני שום כתושות
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כוס נענע טרייה קצוצה
      • מעט כמון
      • מעט קינמון
      • מלח/פלפל שחור גרוס
      • 2 עגבניות חלוטות ומקולפות קצוצות
      • 1 פלפל חריף קצוץ
      • 1 גזר מגורר דק
      • ביצה טרופה
      • לרוטב:
      • 1/3 כוס שמן צמחי
      • 5 עגבניות חלוטות ומקולפות קצוצות
      • 1 פלפל חריף
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • קופסה קטנה רסק עגבניות
      • כמה ענפי טימין
      • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
      • 1/4 כפית פפריקה חריפה
      • מלח
      • כוס וחצי מיץ עגבניות

      אופן ההכנה

      • 1. מסירים מהפלפלים את הראשים ומנקים מגרעינים.
      • 2. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הגזר. ממשיכים להזהיב עוד דקותיים. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מאבד מצבעו.
      • 3. מוסיפים את העגבניות, השום, הפטרוזיליה, הנענע והתבלינים, בוחשים וממשיכים לטגן עוד דקות ספורות.
      • 4. מעבירים לקערה, מוסיפים את האורז והביצה. בוחשים. ממלאים כל פלפל בתערובת עד לשני שליש מגובהו.
      • 5. מכינים את הרוטב: מתחילים מהבצל, מטגנים עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מסדרים את הפלפלים בתוך סיר הרוטב (שאמור להגיע לחצי מגובה הפלפלים), יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומבשלים כשעה על אש קטנה מכוסה. בודקים במהלך הבישול אם חסרים נוזלים ואם כן מוסיפים עוד רוטב או מים.
      • 6. מגישים עם הרבה רוטב לצד חלה טרייה וטחינה משובחת.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -