- 1. מסירים מהפלפלים את הראשים ומנקים מגרעינים.
-
- 2. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הגזר. ממשיכים להזהיב עוד דקותיים. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מאבד מצבעו.
-
- 3. מוסיפים את העגבניות, השום, הפטרוזיליה, הנענע והתבלינים, בוחשים וממשיכים לטגן עוד דקות ספורות.
-
- 4. מעבירים לקערה, מוסיפים את האורז והביצה. בוחשים. ממלאים כל פלפל בתערובת עד לשני שליש מגובהו.
-
- 5. מכינים את הרוטב: מתחילים מהבצל, מטגנים עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מסדרים את הפלפלים בתוך סיר הרוטב (שאמור להגיע לחצי מגובה הפלפלים), יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומבשלים כשעה על אש קטנה מכוסה. בודקים במהלך הבישול אם חסרים נוזלים ואם כן מוסיפים עוד רוטב או מים.
-
- 6. מגישים עם הרבה רוטב לצד חלה טרייה וטחינה משובחת.