פלפלונים ממולאים בגבינת עיזים
את המנה הזו קודם כל אוכלים עם העיניים, ורק אחר כך עם הפה: השף אריק בונפיס מ"רומיקפה" מגיש לכם פלפלונים בכל הצבעים, הממולאים בגבינת עיזים וממרח לבנה טרי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-7-10 יחידות:
- שקית של פלפלי-מיני צבעוניים
- 200 גר' גבינת לבנה עזים
- 100 גר' גבינת עזים חצי קשה (כמו פרומעז)
- 5 כפות שומשום
- 1 כף שמן שומשום
- קורט צ'ילי
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. פותחים חריץ לרוחבו של הפלפלון הקטן ומרימים את המכסה בלי לתלוש אותו (רק לפתוח). בעזרת כפית מרוקנים את חלק הפנימי ואת המכסה.
- 2. בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים עד לערבוב הומוגני. ממלאים מהחומרים לתוך הפלפלון, עד לקצה.
- 3. אפשר להגיש בשתי דרכים או צונן, מיד אחרי סעיף 2, או לטגן (כמו שניצל), ע"י טבילה בביצה טרופה ובפירורי לחם וקמח שיצפו את הפלפלון. מטגנים בשמן עד להזהבה.