- 1. מנקים את הקלמארי: מוציאים את החלק שנמצא בתוך גוף הקלמארי, וחותכים ממנו את אזור הזרועות. נפטרים מהשאר. אם רוצים, אפשר לקחת את שקיק הדיו הכסוף ולשפוך את תוכנו לתוך המילוי. מוציאים את ה"עצם" השקופה שלאורך ה"קונוס". קוצצים את הזרועות.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 3. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל ב-3 כפות שמן זית עד שהוא מתרכך ומעשה שקוף. מוסיפים את השום ומבשלים עוד מעט.
-
- 4. מרטיבים את הלחם בחלב, סוחטים ומפוררים לתוך המחבת. מוסיפים את הזרועות, עשבי התיבול, העגבניות, הצלפים, מעט קליפת לימון מגוררת דק ומעט מיץ לימון. מבשלים את התערובת עד שהיא משחימה מעט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 5. מורידים מהאש ומעבירים לכלי קר. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
-
- 6. ממלאים את הקלמארי עד סנטימטר מהפתח ומחזקים בקיסם או שניים. מסדרים את הקלמארי בתבנית משומנת בשמן זית.
-
- 7. מביאים את היין לרתיחה ושופכים לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים 20 דקות.
-
- 8. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שהנוזל מתעבה מעט. מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם. משחימים מתחת לגריל לכמה דקות.
-
- 9. מוציאים את הקיסמים ומגישים 3 יחידות לאדם.