וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמארי ים תיכוני ממולא

אפשר להגיש את הקלמארי על בסיס של רוטב עגבניות שייצור ניגוד של צבע וגיבוי לטעם, עם קוסקוס מתובל, על בסיס סלט עלים בוינגרט או פשוט על צלחת חמימה ועליה זילוף של שמן זית.

מתכון מאת: רפי שתיים, mouse.co.il

יוליה. אנטולי מיכאלו, מערכת וואלה! NEWS
יוליה/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 12 יחידות קלמארי בינוניות, מנוקים
  • שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • החלק הלבן מ-4 פרוסות לחם
  • 1/3 כוס חלב
  • עלים מזר פטרוזיליה בינוני, קצוצים
  • עלים מכמה גבעולי טימין, קצוצים
  • 8 עלי נענע קצוצים
  • 2 עגבניות בשלות, קלופות בלי גרעינים, חתוכות לקוביות
  • 1 כף צלפים קצוצים (לא חובה)
  • 1 כף צנובר קלוי או מטוגן
  • 1 לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס יין לבן
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הקלמארי: מוציאים את החלק שנמצא בתוך גוף הקלמארי, וחותכים ממנו את אזור הזרועות. נפטרים מהשאר. אם רוצים, אפשר לקחת את שקיק הדיו הכסוף ולשפוך את תוכנו לתוך המילוי. מוציאים את ה"עצם" השקופה שלאורך ה"קונוס". קוצצים את הזרועות.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל ב-3 כפות שמן זית עד שהוא מתרכך ומעשה שקוף. מוסיפים את השום ומבשלים עוד מעט.
  • 4. מרטיבים את הלחם בחלב, סוחטים ומפוררים לתוך המחבת. מוסיפים את הזרועות, עשבי התיבול, העגבניות, הצלפים, מעט קליפת לימון מגוררת דק ומעט מיץ לימון. מבשלים את התערובת עד שהיא משחימה מעט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 5. מורידים מהאש ומעבירים לכלי קר. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
  • 6. ממלאים את הקלמארי עד סנטימטר מהפתח ומחזקים בקיסם או שניים. מסדרים את הקלמארי בתבנית משומנת בשמן זית.
  • 7. מביאים את היין לרתיחה ושופכים לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים 20 דקות.
  • 8. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שהנוזל מתעבה מעט. מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם. משחימים מתחת לגריל לכמה דקות.
  • 9. מוציאים את הקיסמים ומגישים 3 יחידות לאדם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully