מתכונים חמים

כרוב ממולא בטלה, פיסטוק וחצילים

השפים יוגב ירוס ואייל סניור ממטבח "צר" שבמושב גינתון מכינים קנלוני כרוב בלדי ממולא בטלה, חצילים שרופים, פיסטוק וצימוקים אוזבקיים.

מתכון מאת: יוגב ירוס ואייל סניור, מערכת וואלה! NEWS
    • ים תיכוני

    • בשרי

    • בשר

    • ממולאים וכבושים

    • תוספות

    • ירקות

    • מתכונים לשבת

    • ארוחת צהריים

    • כשר

    כרוב ממולא של מטבחצר

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • ל-3-4 מנות:
    • 10 עלים של כרוב בלדי
    • למילוי:
    • 200 גרם בשר טלה טרי (כ-20% שומן), טחון גס
    • 1 חציל בלדי אחד
    • 50 גרם פיסטוקים קלויים
    • 3 שיני שום פרוסות דק
    • 1/2 כפית סומאק
    • 30 גרם צימוקים אוזבקיים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
    • 2 כפות מחית לימונים כבושים איכותי
    • צרור עלי פטרוזיליה קצוץ דק
    • צרור עלי כוסברה קצוץ דק
    • מלח דק/ מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס
    • להגשה:
    • 4 עגבניות בינוניות, חצויות לרוחבן
    • 4 פלפלים חריפים ירוקים
    • 100 מיל יוגורט כבשים (אופציונלי)
    • צרור עלי זעתר טרי
    • שמן זית
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מושחים את החציל במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-35 דקות, עד שהקליפה נשרפת והחציל מתרכך. מוציאים, מצננים וקולפים. מניחים על מסננת דקה.
    • 2. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. במקביל מכינים אמבט מי קרח. חולטים את עלי הכרוב במים הרותחים למשך כ-3 דקות עד שמתרככים היטב ומעבירים מיד למי הקרח לצינון.
    • 3. המלית: שמים במחבת כ-5 כפות שמן זית יחד עם הסומאק והשום ומחממים על להבה בינונית. כעבור 2 דקות מוסיפים את הבשר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים הכל יחד תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט (בערך 10 דקות).
    • 4. מוסיפים את הלימון הכבוש, הצימוקים ואת בשר החציל הקלוי. מערבבים היטב ומפרקים פנימה את החציל. מסירים מהאש ומצננים מעט, קוצצים את הפיסטוקים הקלויים ומערבבים פנימה יחד עם עשבי התיבול הקצוצים.
    • 5. משמנים מעט את חצאי העגבניה ופלפלים ירוקים חריפים, ממליחים במעט מלח ים גס, צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שהירקות נחרכים מעט (כ- 15 דקות לפלפלים ו- 30 דקות לעגבניות).
    • 6. ממלאים את עלי הכרוב: פורסים את העלים על משטח עבודה ומייבשים היטב, מסירים את העורקים הראשיים הקשים, כך שנשארים רק עם עלה רך ומוכן לגלגול. מסדרים את העלים כך שהחלק הצר מונח קרוב אליכם,
    • 7. בעזרת הידיים 'מקבבים' אגרוף קטן של המלית ומניחים על קצה העלה שקרוב אליכם, מקפלים מעט את שולי העלה מעל לקצוות המלית ומגלגלים בעדינות לגליל מהודק בצורת קנלוני.
    • 8. מניחים על תבנית משומנת כאשר פתח העלה קלפי מטה, ממשיכים כך עם שאר העלים. משמנים במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שהעלים נחרכים מעט (ניתן לאפות יחד עם העגבניות והפלפלים).
    • 9. הגשה: מסדרים על צלחות הגשה את הכרוב ומסביב נגיעות של יוגורט, עגבניות ופלפלים שרופים, מעטרים בעלי זעתר טרי, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully