- 1. מושחים את החציל במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-35 דקות, עד שהקליפה נשרפת והחציל מתרכך. מוציאים, מצננים וקולפים. מניחים על מסננת דקה.
-
- 2. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. במקביל מכינים אמבט מי קרח. חולטים את עלי הכרוב במים הרותחים למשך כ-3 דקות עד שמתרככים היטב ומעבירים מיד למי הקרח לצינון.
-
- 3. המלית: שמים במחבת כ-5 כפות שמן זית יחד עם הסומאק והשום ומחממים על להבה בינונית. כעבור 2 דקות מוסיפים את הבשר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים הכל יחד תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט (בערך 10 דקות).
-
-
- 4. מוסיפים את הלימון הכבוש, הצימוקים ואת בשר החציל הקלוי. מערבבים היטב ומפרקים פנימה את החציל. מסירים מהאש ומצננים מעט, קוצצים את הפיסטוקים הקלויים ומערבבים פנימה יחד עם עשבי התיבול הקצוצים.
-
- 5. משמנים מעט את חצאי העגבניה ופלפלים ירוקים חריפים, ממליחים במעט מלח ים גס, צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שהירקות נחרכים מעט (כ- 15 דקות לפלפלים ו- 30 דקות לעגבניות).
-
- 6. ממלאים את עלי הכרוב: פורסים את העלים על משטח עבודה ומייבשים היטב, מסירים את העורקים הראשיים הקשים, כך שנשארים רק עם עלה רך ומוכן לגלגול. מסדרים את העלים כך שהחלק הצר מונח קרוב אליכם,
-
- 7. בעזרת הידיים 'מקבבים' אגרוף קטן של המלית ומניחים על קצה העלה שקרוב אליכם, מקפלים מעט את שולי העלה מעל לקצוות המלית ומגלגלים בעדינות לגליל מהודק בצורת קנלוני.
-
- 8. מניחים על תבנית משומנת כאשר פתח העלה קלפי מטה, ממשיכים כך עם שאר העלים. משמנים במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שהעלים נחרכים מעט (ניתן לאפות יחד עם העגבניות והפלפלים).
-
- 9. הגשה: מסדרים על צלחות הגשה את הכרוב ומסביב נגיעות של יוגורט, עגבניות ופלפלים שרופים, מעטרים בעלי זעתר טרי, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.