כרוב ממולא בטלה, פיסטוק וחצילים
השפים יוגב ירוס ואייל סניור ממטבח "צר" שבמושב גינתון מכינים קנלוני כרוב בלדי ממולא בטלה, חצילים שרופים, פיסטוק וצימוקים אוזבקיים.
מצרכים
- ל-3-4 מנות:
- 10 עלים של כרוב בלדי
- למילוי:
- 200 גרם בשר טלה טרי (כ-20% שומן), טחון גס
- 1 חציל בלדי אחד
- 50 גרם פיסטוקים קלויים
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1/2 כפית סומאק
- 30 גרם צימוקים אוזבקיים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
- 2 כפות מחית לימונים כבושים איכותי
- צרור עלי פטרוזיליה קצוץ דק
- צרור עלי כוסברה קצוץ דק
- מלח דק/ מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס
- להגשה:
- 4 עגבניות בינוניות, חצויות לרוחבן
- 4 פלפלים חריפים ירוקים
- 100 מיל יוגורט כבשים (אופציונלי)
- צרור עלי זעתר טרי
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מושחים את החציל במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-35 דקות, עד שהקליפה נשרפת והחציל מתרכך. מוציאים, מצננים וקולפים. מניחים על מסננת דקה.
- 2. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. במקביל מכינים אמבט מי קרח. חולטים את עלי הכרוב במים הרותחים למשך כ-3 דקות עד שמתרככים היטב ומעבירים מיד למי הקרח לצינון.
- 3. המלית: שמים במחבת כ-5 כפות שמן זית יחד עם הסומאק והשום ומחממים על להבה בינונית. כעבור 2 דקות מוסיפים את הבשר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים הכל יחד תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט (בערך 10 דקות).
- 4. מוסיפים את הלימון הכבוש, הצימוקים ואת בשר החציל הקלוי. מערבבים היטב ומפרקים פנימה את החציל. מסירים מהאש ומצננים מעט, קוצצים את הפיסטוקים הקלויים ומערבבים פנימה יחד עם עשבי התיבול הקצוצים.
- 5. משמנים מעט את חצאי העגבניה ופלפלים ירוקים חריפים, ממליחים במעט מלח ים גס, צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שהירקות נחרכים מעט (כ- 15 דקות לפלפלים ו- 30 דקות לעגבניות).
- 6. ממלאים את עלי הכרוב: פורסים את העלים על משטח עבודה ומייבשים היטב, מסירים את העורקים הראשיים הקשים, כך שנשארים רק עם עלה רך ומוכן לגלגול. מסדרים את העלים כך שהחלק הצר מונח קרוב אליכם,
- 7. בעזרת הידיים 'מקבבים' אגרוף קטן של המלית ומניחים על קצה העלה שקרוב אליכם, מקפלים מעט את שולי העלה מעל לקצוות המלית ומגלגלים בעדינות לגליל מהודק בצורת קנלוני.
- 8. מניחים על תבנית משומנת כאשר פתח העלה קלפי מטה, ממשיכים כך עם שאר העלים. משמנים במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שהעלים נחרכים מעט (ניתן לאפות יחד עם העגבניות והפלפלים).
- 9. הגשה: מסדרים על צלחות הגשה את הכרוב ומסביב נגיעות של יוגורט, עגבניות ופלפלים שרופים, מעטרים בעלי זעתר טרי, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.