וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרוב ממולא בטלה, פיסטוק וחצילים

השפים יוגב ירוס ואייל סניור ממטבח "צר" שבמושב גינתון מכינים קנלוני כרוב בלדי ממולא בטלה, חצילים שרופים, פיסטוק וצימוקים אוזבקיים.

מתכון מאת: יוגב ירוס ואייל סניור, מערכת וואלה

כרוב ממולא של מטבחצר. נמרוד סונדרס
כרוב ממולא של מטבחצר

מצרכים למתכון

  • ל-3-4 מנות:
  • 10 עלים של כרוב בלדי
  • למילוי:
  • 200 גרם בשר טלה טרי (כ-20% שומן), טחון גס
  • 1 חציל בלדי אחד
  • 50 גרם פיסטוקים קלויים
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 כפית סומאק
  • 30 גרם צימוקים אוזבקיים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • 2 כפות מחית לימונים כבושים איכותי
  • צרור עלי פטרוזיליה קצוץ דק
  • צרור עלי כוסברה קצוץ דק
  • מלח דק/ מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 4 עגבניות בינוניות, חצויות לרוחבן
  • 4 פלפלים חריפים ירוקים
  • 100 מיל יוגורט כבשים (אופציונלי)
  • צרור עלי זעתר טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מושחים את החציל במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-35 דקות, עד שהקליפה נשרפת והחציל מתרכך. מוציאים, מצננים וקולפים. מניחים על מסננת דקה.
  • 2. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. במקביל מכינים אמבט מי קרח. חולטים את עלי הכרוב במים הרותחים למשך כ-3 דקות עד שמתרככים היטב ומעבירים מיד למי הקרח לצינון.
  • 3. המלית: שמים במחבת כ-5 כפות שמן זית יחד עם הסומאק והשום ומחממים על להבה בינונית. כעבור 2 דקות מוסיפים את הבשר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים הכל יחד תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט (בערך 10 דקות).
  • 4. מוסיפים את הלימון הכבוש, הצימוקים ואת בשר החציל הקלוי. מערבבים היטב ומפרקים פנימה את החציל. מסירים מהאש ומצננים מעט, קוצצים את הפיסטוקים הקלויים ומערבבים פנימה יחד עם עשבי התיבול הקצוצים.
  • 5. משמנים מעט את חצאי העגבניה ופלפלים ירוקים חריפים, ממליחים במעט מלח ים גס, צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שהירקות נחרכים מעט (כ- 15 דקות לפלפלים ו- 30 דקות לעגבניות).
  • 6. ממלאים את עלי הכרוב: פורסים את העלים על משטח עבודה ומייבשים היטב, מסירים את העורקים הראשיים הקשים, כך שנשארים רק עם עלה רך ומוכן לגלגול. מסדרים את העלים כך שהחלק הצר מונח קרוב אליכם,
  • 7. בעזרת הידיים 'מקבבים' אגרוף קטן של המלית ומניחים על קצה העלה שקרוב אליכם, מקפלים מעט את שולי העלה מעל לקצוות המלית ומגלגלים בעדינות לגליל מהודק בצורת קנלוני.
  • 8. מניחים על תבנית משומנת כאשר פתח העלה קלפי מטה, ממשיכים כך עם שאר העלים. משמנים במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שהעלים נחרכים מעט (ניתן לאפות יחד עם העגבניות והפלפלים).
  • 9. הגשה: מסדרים על צלחות הגשה את הכרוב ומסביב נגיעות של יוגורט, עגבניות ופלפלים שרופים, מעטרים בעלי זעתר טרי, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully