- אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הדלעות בתבנית, מרססים קלות בשמן זית מתבלים במלח ופלפל שחור ומכניסים עם הגרעינים לכ-20 דקות לאפייה ב-180 מעלות עטוף בנייר כסף לריכוך ראשוני בלבד. הדלעות מוכנות כשסכין ננעצת בבשרן בקלות.
-
- 2. במקביל מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומאדים עד שקיפות.
-
- 3. מוסיפים שום, גזר, מלח, פלפל. מוסיפים בשר טחון.
-
- 4. בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים ובמקומם מכניסים את מילוי הבשר.
-
- 5. מפזרים מעל הכל פירורי לחם מתובלים ומרססים בשמן זית. אופים 10 דקות בחום של 180 מעלות.
-
- 6. למילוי : במחבת עם כף שמן זית קולים את הכוסמת למשך כ-5 דקות עד שהיא משחימה קלות, מוסיפים את הבצל, הגזר הבשר הטחון ומטגנים יחדיו לעוד כ-5 דקות.
-
- 7. לאחר מכן מוסיפים את הכוסמת, מערבבים ומסירים מהאש.
-
- 8. מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, מרוקנים אותה מהגרעינים וממלאים בתערובת הבשר. מפזרים מעל כל דלעת כף פרורי לחם מתובלים. מרססים בתרסיס שמן זית ואופים למשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. ומגישים.