דלעת ערמונים במילוי בשר

אוראל קמחי מכין תבשיל ביתי מרשים וקל במיוחד: דלעת ערמונים ממולאת בבשר, כוסמת וירקות, בניחוח אגוזי

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 4 דלעת ערמונים / להוריד את הראש בהתאם לגודל
  • 2 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
  • 200 גרם בשר טחון (רצוי צוואר/ כתף)
  • 100 גרם כוסמת שבושלה כמו פסטה, סוננה וקוררה
  • 4 כפות פירורי לחם מתובלים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הדלעות בתבנית, מרססים קלות בשמן זית מתבלים במלח ופלפל שחור ומכניסים עם הגרעינים לכ-20 דקות לאפייה ב-180 מעלות עטוף בנייר כסף לריכוך ראשוני בלבד. הדלעות מוכנות כשסכין ננעצת בבשרן בקלות.
  • 2. במקביל מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומאדים עד שקיפות.
  • 3. מוסיפים שום, גזר, מלח, פלפל. מוסיפים בשר טחון.
  • 4. בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים ובמקומם מכניסים את מילוי הבשר.
  • 5. מפזרים מעל הכל פירורי לחם מתובלים ומרססים בשמן זית. אופים 10 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 6. למילוי : במחבת עם כף שמן זית קולים את הכוסמת למשך כ-5 דקות עד שהיא משחימה קלות, מוסיפים את הבצל, הגזר הבשר הטחון ומטגנים יחדיו לעוד כ-5 דקות.
  • 7. לאחר מכן מוסיפים את הכוסמת, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 8. מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, מרוקנים אותה מהגרעינים וממלאים בתערובת הבשר. מפזרים מעל כל דלעת כף פרורי לחם מתובלים. מרססים בתרסיס שמן זית ואופים למשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. ומגישים.
  • תבשיל שפונדרה עם דלעת ערמונים, חומוס וירקות שורש

  • סלט דלעת ערמונים

  • דלעת ערמונים במילוי ריזוטו

  • צ'יבורקי היישר מגאורגיה

  • עלי גפן מבושלים ביוגורט

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • ארטישוק ממולא

  • סירות תפוחי אדמה במילוי בשר

  • בצלים ממולאים בשר ופריקי

  • קציצות בנטאז' טוניסאיות

  • תחתיות ארטישוק ממולאות

  • תפוחי אדמה במילוי בשר

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • כיסוני קורנביף מטוגנים בציפוי פריך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully