- 1. מושחים את הדלעת בשמן זית. מפזרים מעל מלח גס ואופים בחום של 250 מעלות במרכז התנור להשחמה יפה.
-
- 2. בינתיים מבשלים אורז לבן עם אורז אדום וכוסמת, שוטפים פעמיים במים רותחים ומסוננים.
-
- 3. מחממים שמן זית, רוזמרין ושום, מטגנים קלות את הדגנים, עד שמתקבל גוון שקדי וריח נעים, זהירות לא לחרוך אותם.
-
- 4. מוזגים מעל חלב כוסמין ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה בסיר מכוסה.
-
- 5. מערבבים ומוסיפים מלח פלפל ו2 כפות עלי טימין טריים עם 1/2 כוס ז'וליינים של זוקיני צהוב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בין הסיר למכסה מגבת ומבשלים עוד 5 דקות.
-
- 6. מכבים את הלהבה ומשאירים לנוח עוד 10 דקות בסיר מכוסה.
-
- 7. להגשה: מוציאים בעזרת כף את הגרעינים מתוך הדלעת, מוסיפים 3 כפות זוקיני צהוב ועוד כף טימין קצוץ, מערבבים עם האורז וממלאים את הדלעת. מזלפים מעט שמן ומגישים. אפשר לקשט בתלתלי סלק ופרוסות שזיף.
-
- 8. מגישים את תבשיל דלעת הערמונים לשולחן.