וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלעת ערמונים במילוי ריזוטו

תבשיל מנחם, צבעוני ובריא בטעם אגוזי. הכוסמת מעניקה לתבשיל את הכבדות הנהדרת שלו, בנוסף לניחוח האדמתי שמחבר את הכל.

מתכון מאת: נורית פלד, מערכת וואלה

דלעת ממולאת. צילום: נורית פלד, מערכת וואלה! NEWS
דלעת ממולאת/צילום: נורית פלד

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 דלעת ערמונים גדולה שטופה חצויה עם הגרעינים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • 1/2 כוס אורז לבן שטוף במים רותחים ומסונן
  • 1/2 כוס אורז אדום שטוף במים רותחים ומסונן
  • 1/2 כוס כוסמת שטופה במים רותחים ומסוננת
  • רוזמרין
  • שום
  • חלב כוסמין (להשגיג בחנויות טבע)
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות עלי טימין טריים + כף
  • 1/2 כוס ז'וליינים של זוקיני צהוב+ 3 כפות
  • לקישוט:
  • סלק קטן
  • שזיף

אופן ההכנה

  • 1. מושחים את הדלעת בשמן זית. מפזרים מעל מלח גס ואופים בחום של 250 מעלות במרכז התנור להשחמה יפה.
  • 2. בינתיים מבשלים אורז לבן עם אורז אדום וכוסמת, שוטפים פעמיים במים רותחים ומסוננים.
  • 3. מחממים שמן זית, רוזמרין ושום, מטגנים קלות את הדגנים, עד שמתקבל גוון שקדי וריח נעים, זהירות לא לחרוך אותם.
  • 4. מוזגים מעל חלב כוסמין ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה בסיר מכוסה.
  • 5. מערבבים ומוסיפים מלח פלפל ו2 כפות עלי טימין טריים עם 1/2 כוס ז'וליינים של זוקיני צהוב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בין הסיר למכסה מגבת ומבשלים עוד 5 דקות.
  • 6. מכבים את הלהבה ומשאירים לנוח עוד 10 דקות בסיר מכוסה.
  • 7. להגשה: מוציאים בעזרת כף את הגרעינים מתוך הדלעת, מוסיפים 3 כפות זוקיני צהוב ועוד כף טימין קצוץ, מערבבים עם האורז וממלאים את הדלעת. מזלפים מעט שמן ומגישים. אפשר לקשט בתלתלי סלק ופרוסות שזיף.
  • 8. מגישים את תבשיל דלעת הערמונים לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully