דלעת ערמונים עם גבינת המאירי

המתכון הזה קל מאוד להכנה, אבל זה לא אומר שהטעמים שלו אינם מורכבים. דלעת הערמונים ניחנה בטעם מתקתק, מושלם עבור גבינת המאירי שממלאת אותה בחום ואהבה.

מתכון מאת: גיא גמזו, מערכת וואלה!
דלעת ערמונים עם גבינת המאירי. נמרוד סונדרס
דלעת ערמונים עם גבינת המאירי

מצרכים

  • 4 יחידות של דלעת ערמונים (להשיג בשוק האיכרים)
  • 500 גרם גבינת המאירי
  • 2 ענפי זעתר טרי, מופרדים לעלים
  • פלפל לבן טחון
  • 300 גרם דלעת רגילה, חתוכה לפיסות קטנות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורידים את ראשיהן של דלעות הערמונים, ויוצרים מעין "מכסה" של סיר.
  • 2. בעזרת סכין מרוקנים חלק מפנים הדלעת. מיישרים את הדלעת מלמטה, אבל לא מורידים הרבה, כדי שהמילוי לא יברח, אלא רק כדי שהדלעת תשב ישר בתנור.
  • 3. מערבבים בקערה את גבינת המאירי, עלי הזעתר, מעט פלפל לבן, ואת כל חתיכות הדלעת שנשארו.
  • 4. ממלאים את הדלעות, אך לא עד הסוף. סוגרים עם "המכסה" של הדלעת.
  • 5. מכניסים לתנור למשך 50 דקות, ובודקים בעזרת סכין חדה, שהדלעת התרככה. משך האפייה משתנה לפי גודל הדלעת. אם היא עוד לא רכה לגמרי, ממשיכים לאפות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully