- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורידים את ראשיהן של דלעות הערמונים, ויוצרים מעין "מכסה" של סיר.
-
- 2. בעזרת סכין מרוקנים חלק מפנים הדלעת. מיישרים את הדלעת מלמטה, אבל לא מורידים הרבה, כדי שהמילוי לא יברח, אלא רק כדי שהדלעת תשב ישר בתנור.
-
- 3. מערבבים בקערה את גבינת המאירי, עלי הזעתר, מעט פלפל לבן, ואת כל חתיכות הדלעת שנשארו.
-
- 4. ממלאים את הדלעות, אך לא עד הסוף. סוגרים עם "המכסה" של הדלעת.
-
- 5. מכניסים לתנור למשך 50 דקות, ובודקים בעזרת סכין חדה, שהדלעת התרככה. משך האפייה משתנה לפי גודל הדלעת. אם היא עוד לא רכה לגמרי, ממשיכים לאפות.