דלעת אפויה בריבת בצל וקינמון עם קוסקוס
דלעת אפויה בריבת בצל וקינמון עם קוסקוס (צילום: לירז אלה)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 250 גרם דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ
- 250 גרם בטטה חתוכה לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ
- 1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 3 גבעולי תימין
- 50 גרם שזיפים
- 50 גרם צימוקים
- לקוסקוס:
- 1 ק"ג סולת
- 2 כוסות מים
- מלח
- 1/2 כוס שמן קנולה או תירס
- 1. מניחים סולת בקערה גדולה ועמוקה. ביד אחת מתיזים מעט מים על הסולת, מה שגורם לה להתחבר לגושים, ואז מסובבים מעסים-מפוררים את הגושים, תוך כדי התזה של עוד מים (בסך הכל משתמשים בשלב זה בכוס מים אחת ). ממשיכים את התהליך עד לקבלת פירורים ללא גושים גדולים.
- 2. מנפים את הפירורים דרך נפה כדי לעדן אותם ולהבטיח גודל אחיד. חוזרים על התהליך של גלגול-סיבוב-עיסוי תוך כדי הוספה הדרגתית של כוס מים נוספת. מנפים שוב.
- 3. יוצקים מים לחלקו התחתון של סיר האידוי ומביאים לרתיחה .מניחים את הקוסקוס בחלק העליון, מכסים ומאדים כחצי שעה. מורידים מהאש ומנפים שוב. מוסיפים מלח לפי הטעם ו-1/2 כוס שמן ומאדים שוב כחצי שעה. מאחסנים בכלי אטום במקרר עד יומיים או מקפיאים.
- 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 5. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים שזיפים, צימוקים וסוכר ומערבבים, עד שהוא נמס. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
- 6. מניחים קוביות דלעת ובטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עליהן את תכולת המחבת ואופים כרבע שעה . הדלעת מוכנה כשהיא מתרככת לגמרי ומקבלת גוון קרמלי . שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים.
- 7. מגישים את הדלעת מסביב לקוסקוס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה