וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלעת אפויה בריבת בצל וקינמון עם קוסקוס

מתכון מאת: גיא פרץ, מערכת וואלה

דלעת אפויה בריבת בצל וקינמון עם קוסקוס. לירז אלה
דלעת אפויה בריבת בצל וקינמון עם קוסקוס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 250 גרם דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ
  • 250 גרם בטטה חתוכה לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ
  • 1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 גבעולי תימין
  • 50 גרם שזיפים
  • 50 גרם צימוקים
  • לקוסקוס:
  • 1 ק"ג סולת
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה או תירס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים סולת בקערה גדולה ועמוקה. ביד אחת מתיזים מעט מים על הסולת, מה שגורם לה להתחבר לגושים, ואז מסובבים –מעסים-מפוררים את הגושים, תוך כדי התזה של עוד מים (בסך הכל משתמשים בשלב זה בכוס מים אחת ). ממשיכים את התהליך עד לקבלת פירורים ללא גושים גדולים.
  • 2. מנפים את הפירורים דרך נפה כדי לעדן אותם ולהבטיח גודל אחיד. חוזרים על התהליך של גלגול-סיבוב-עיסוי תוך כדי הוספה הדרגתית של כוס מים נוספת. מנפים שוב.
  • 3. יוצקים מים לחלקו התחתון של סיר האידוי ומביאים לרתיחה .מניחים את הקוסקוס בחלק העליון, מכסים ומאדים כחצי שעה. מורידים מהאש ומנפים שוב. מוסיפים מלח לפי הטעם ו-1/2 כוס שמן ומאדים שוב כחצי שעה. מאחסנים בכלי אטום במקרר עד יומיים או מקפיאים.
  • 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 5. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים שזיפים, צימוקים וסוכר ומערבבים, עד שהוא נמס. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  • 6. מניחים קוביות דלעת ובטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עליהן את תכולת המחבת ואופים כרבע שעה . הדלעת מוכנה כשהיא מתרככת לגמרי ומקבלת גוון קרמלי . שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים.
  • 7. מגישים את הדלעת מסביב לקוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully