פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      ירקות שורש צלויים על קוסקוס

      אפשר לוותר על חלק מהירקות או להחליפם בירקות שורש אחרים

      3 מדרגים / 4 כוכבים

      משהו מושחת לשבת (דנה מלמד)
      משהו מושחת לשבת (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 500 גר' דלעת
      • 2 בטטות
      • 2 גזרים
      • 2 ארטישוק ירושלמי
      • שורש סלרי
      • 2 שורשי פטרוזיליה
      • 2 בצלים סגולים
      • 2 קולורבי
      • 6 שיני שום בקליפתן
      • 10 משמשים מיובשים
      • חופן צימוקים (לא חובה)
      • ¼ כוס שמן זית
      • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
      • ¼ כוס דבש (או סילאן)
      • כף רוטב צ'ילי מתוק
      • ½ כפית כמון
      • קורט מוסקט
      • קורט כורכום
      • מקל קינמון
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • ½ כוסות קוסקוס להכנה מהירה
      • כפית גרידת תפוז (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות.
      • 2. קולפים את כל הירקות וחותכים כל ירק בצורה מעט שונה.
      • 3. מניחים את כל הירקות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה.
      • 4. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מיץ תפוזים, דבש ורוטב צ'ילי מתוק.
      • 5. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב בעזרת הידיים, עד שכל הירקות מבריקים מהרוטב.
      • 6. מפזרים כמון, מוסקט, מלח, פלפל ומקל קינמון.
      • 7. אופים כ- 45 דקות, עד שהירקות צלויים ושחומים בשוליים.
      • 8. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים לתוך הקוסקוס.
      • 9. מניחים במרכז הצלחת ערמת קוסקוס ועליה ערמה של ירקות שורש צלויים.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -