ירקות שורש צלויים על קוסקוס

אפשר לוותר על חלק מהירקות או להחליפם בירקות שורש אחרים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
משהו מושחת לשבת. דנה מלמד
משהו מושחת לשבת

מצרכים

  • 500 גר' דלעת
  • 2 בטטות
  • 2 גזרים
  • 2 ארטישוק ירושלמי
  • שורש סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 2 בצלים סגולים
  • 2 קולורבי
  • 6 שיני שום בקליפתן
  • 10 משמשים מיובשים
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ¼ כוס דבש (או סילאן)
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • ½ כפית כמון
  • קורט מוסקט
  • קורט כורכום
  • מקל קינמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ כוסות קוסקוס להכנה מהירה
  • כפית גרידת תפוז (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות.
  • 2. קולפים את כל הירקות וחותכים כל ירק בצורה מעט שונה.
  • 3. מניחים את כל הירקות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה.
  • 4. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מיץ תפוזים, דבש ורוטב צ'ילי מתוק.
  • 5. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב בעזרת הידיים, עד שכל הירקות מבריקים מהרוטב.
  • 6. מפזרים כמון, מוסקט, מלח, פלפל ומקל קינמון.
  • 7. אופים כ- 45 דקות, עד שהירקות צלויים ושחומים בשוליים.
  • 8. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים לתוך הקוסקוס.
  • 9. מניחים במרכז הצלחת ערמת קוסקוס ועליה ערמה של ירקות שורש צלויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully