ירקות שורש צלויים על קוסקוס
אפשר לוותר על חלק מהירקות או להחליפם בירקות שורש אחרים
מצרכים
- 500 גר' דלעת
- 2 בטטות
- 2 גזרים
- 2 ארטישוק ירושלמי
- שורש סלרי
- 2 שורשי פטרוזיליה
- 2 בצלים סגולים
- 2 קולורבי
- 6 שיני שום בקליפתן
- 10 משמשים מיובשים
- חופן צימוקים (לא חובה)
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- ¼ כוס דבש (או סילאן)
- כף רוטב צ'ילי מתוק
- ½ כפית כמון
- קורט מוסקט
- קורט כורכום
- מקל קינמון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- ½ כוסות קוסקוס להכנה מהירה
- כפית גרידת תפוז (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות.
- 2. קולפים את כל הירקות וחותכים כל ירק בצורה מעט שונה.
- 3. מניחים את כל הירקות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה.
- 4. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מיץ תפוזים, דבש ורוטב צ'ילי מתוק.
- 5. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב בעזרת הידיים, עד שכל הירקות מבריקים מהרוטב.
- 6. מפזרים כמון, מוסקט, מלח, פלפל ומקל קינמון.
- 7. אופים כ- 45 דקות, עד שהירקות צלויים ושחומים בשוליים.
- 8. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים לתוך הקוסקוס.
- 9. מניחים במרכז הצלחת ערמת קוסקוס ועליה ערמה של ירקות שורש צלויים.