וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק אווז בירקות שורש וסילאן

עם כמה ירקות וסילאן מתקתק, השף אלון ליפשיץ משדרג את שוק האווז שלו למנה מנצחת שגורמת לגעגוע עז למחוזות הכפריים בצרפת.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שוק אווז בירקות שורש וסילאן (יח"צ).
שוק אווז בירקות שורש וסילאן (יח"צ)

מצרכים למתכון

  • 6 שוקי אווז נקיים משומן (לא לגמרי)
  • 2 שורש סלרי נקי וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 שורש פטרוזיליה נקי וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 בטטה נקיה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 ליטר ציר עוף או ירקות
  • 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 10 גבעולי טימין
  • כף מלח
  • כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות
  • 2. על מחבת גריל רותחת מניחים את שוק האווז וצורבים אותו כ- שלוש דקות מכל צד ומניחים בצד.
  • 3. בתבנית עמוקה או סיר יצוק (שיכול להיכנס לתנור) מניחים שכבה של ירקות השורש, מעליהם מניחים את השוקיים, ומעליהם את שאר ירקות השורש.
  • 4. שפוכים את הציר, הסילאן, הטימין ומלח ופלפל. מכניסים לתנור לחצי שעה להשחמה ומכסים עם מכסה או נייר כסף. מבשלים למשל 3-4 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully