שוק אווז בירקות שורש וסילאן
עם כמה ירקות וסילאן מתקתק, השף אלון ליפשיץ משדרג את שוק האווז שלו למנה מנצחת שגורמת לגעגוע עז למחוזות הכפריים בצרפת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 שוקי אווז נקיים משומן (לא לגמרי)
- 2 שורש סלרי נקי וחתוך לקוביות קטנות
- 2 שורש פטרוזיליה נקי וחתוך לקוביות קטנות
- 1 בטטה נקיה וחתוכה לקוביות קטנות
- 2 ליטר ציר עוף או ירקות
- 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
- 10 גבעולי טימין
- כף מלח
- כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות
- 2. על מחבת גריל רותחת מניחים את שוק האווז וצורבים אותו כ- שלוש דקות מכל צד ומניחים בצד.
- 3. בתבנית עמוקה או סיר יצוק (שיכול להיכנס לתנור) מניחים שכבה של ירקות השורש, מעליהם מניחים את השוקיים, ומעליהם את שאר ירקות השורש.
- 4. שפוכים את הציר, הסילאן, הטימין ומלח ופלפל. מכניסים לתנור לחצי שעה להשחמה ומכסים עם מכסה או נייר כסף. מבשלים למשל 3-4 שעות.