חזה אווז באגסים וקלבדוס
קלבדוס הוא ברנדי תפוחים צרפתי מענג, ורלי שולמן ממסעדת "אנגולקווין" שבמושב בניה מסבירה איך מחברים לו חזה אווז למנה מנצחת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 חזות אווז מנוגבים
- 1 אגס מקולף וחתוך לקוביות
- 3/4 כוס מיץ תפוחים
- 1/2 כפית קורנפלור
- 2 כפות קלבדוס
- 1 כף גרגרי פלפל ירוק
- 1 כפית טימין (עלים טריים)
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את חזה האווז בסיר עם מעט שמן עד להשחמה כשהעור כלפי מטה. הופכים ומטגנים את הצד השני. מטגנים כ-15 דקות על אש נמוכה שלא ישרף ומוציאים.
- 2. בשומן האווז שנותר בסיר מטגנים את קוביות האגסים מספר דקות עד להשחמה.
- 3. מערבבים את מיץ התפוחים עם הקורנפלור ומוסיפים לאגסים. מוסיפים את גרגרי הפלפל הירוק ומערבבים במשך דקה. מוסיפים טימין. מערבבים ומבשלים עד להסמכה.
- 4. חותכים את האווז לרצועות ושופכים את הרוטב מעל.