ברווז צלוי בדבש
כשחושבים על אוכל סיני, חושבים על ברווז צלוי. ואין הרבה מקומות שיודעים להכין ברווז צלוי כמו מסעדת "פקין" מיד חרוצים בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 יחידות חזה ברווז (כולל העור והשומן)
- 2 ליטר מים
- ½ קילו דבש
- 1 שורש ג'ינג'ר חתוך לקוביות גסות
- ½ צרור כוסברה שטוף כולל הגבעולים
- כוס סויה
- ½ קילו סוכר
- 5 יח' כוכבי אניס
- 10 עלי קאפיר ליים (ניתן להשיג בחנויות המזרח)
- 2 גבעולי למון גראס חתוכים ל- 2
- לקישוט:
- 5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לתוך סיר עם מים את המרכיבים למעט הברווז ומביאים לרתיחה.
- 2. מכניסים את הברווז לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום הרוטב. לאחר שעה וחצי של בישול מוציאים את הברווז ומעבירים למחבת לטיגון בשמן עמוק למשך דקה וחצי עד לקבלת ציפוי פריך.
- 3. לאחר הטיגון חותכים את הברווז לקוביות. יוצקים מעט מהרוטב ומקשטים בבצל ירוק קצוץ טרי.
- רצוי להגיש לצד רוטב הוי-סין (ניתן השיג בחנויות המזרח) .