סלט תאנים וחזה אווז
השף ירון עמר ממסעדת "אקוורלה" שבתל אביב עם הגרסה שלו לסלט תאנים וחזה אווז שפשוט להכין, אבל לא פשוט להפסיק לאכול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג תאנים
- 2 פרוסות חזה אווז טרי
- 100 ג"ר שבבי פרמזן
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל
- 2 ראשי חסה מסולסלת
- 200 ג"ר עלי בייבי מיקס
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת ו"סוגרים" את חזה האווז (מתחילים מהצד עם השומן) במשך כ-2 דק' מכל צד.
- 2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 4 דק'.
- 3. חותכים את התאנים לרבעים.
- 4. מתבלים את החסות ועלי הבייבי בשמן זית, בלסמי, מלח ופלפל.
- 5. פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות לרוחב.
- 6. מניחים על תערובת החסות את התאנים, חזה האווז ושבבי הפרמזן.