חזה מולארד בג'ינג'ר ודבש
מה יכול להיות טוב יותר ממולארד נימוח וארומטי, עטוף במתיקות אינסופית של דבש וג'ינג'ר? השף ויקטור כהן מסביר עבור "דורות מוצרי שום ותיבול".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 2 יח' חזה מולרד טרי
- 200 גר' עלי תרד טריים ללא גבעול
- 1/2 חבילה חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
- 2 קוביות שום של דורות
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- 2 כפות שומשום קלוי קלות
- 2 חצאי אפרסק משומר פרוס דק
- למרינדה:
- 1 כף דבש
- 1 קוביית ג'ינג'ר דורות
- 1 כף סויה סינית
- 1 כפית גרגירי חרדל
- מעט פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס יין אדום יבש
- 1 כף ליקר קיראסו
- 2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- 1. מורידים שכבה מהשומן (משאירים על חזה המולרד כ- ½ ס"מ שומן בערך).
- 2. חורצים בעומק השומן בצורת שתי וערב בכל שטחי השומן.
- 3. מערבבים את חומרי המרינדה. משרים את הבשר במרינדה למשך 4-5 שעות.
- 4. מחממים תנור ל-°200.
- 5. מטגנים את הבשר במחבת עבה מכל הצדדים עד להשחמה. מעבירים לתנור וצולים כ-6-7 דקות מכל צד.
- 6. מניחים את התרד והחמאה במחבת עמוקה ומבשלים על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות השום ואבקת המרק. מקפיצים במשך 2-3 דקות ומעבירים לצלחת.
- 7. פורסים את חזה המולרד ומניחים על התרד. מפזרים את פרוסות האפרסק ומפזרים את השומשום מעל ומגישים.