פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דלעת צלוייה במרווה, רוקט, ריקוטה באפולו, זרעי דלעת, מרמלדת אתרוגים בזעפרן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח
      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • דלעת:
      • 1/4 דלעת גדולה, נקייה מזרעים וקליפה. חתוכה לקוביות של 3 ס"מ
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/4 כוס סוכר חום
      • 1 כפית מלח
      • 10 עלי מרווה קרועים גס
      • מרמלדת אתרוגים:
      • 6 אתרוגים (כדאי לקנות את הפסולים ו"הנחותים" או לעבוד עם לימונים גדולים)
      • 1 כוס סוכר
      • 1 גרם זעפרן
      • קורט מלח
      • זרעי דלעת:
      • 1/4 כוס זרעי דלעת
      • 1 כף אבקת סוכר
      • 1 קורט מלח
      • להגשה:
      • 200 גרם ריקוטה באפלו
      • 2 צרורות רוקט שטופים
      • עלי צנון ננסיים
      • שמן זית ומיץ לימון לפי טעם
      • מלח ופלפל לפי טעם

      אופן ההכנה

      • מכינים מרמלדת אתרוגים:
      • 1. מניחים את האתרוגים בסיר עם מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על הפעולה כשלוש פעמים. לאחר מכן מניחים את האתרוגים עם הסוכר, המלח והזעפרן בסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מורידים מהאש ומצננים. שומרים בטמפרטורת החדר להגשה.
      • מכינים את הדלעת:
      • 1. מערבבים את הדלעת עם יתר החומרים ומשהים כשעתיים בטמפרטורת החדר. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כ-20 דק או עד למצב בו הקוביות מוכנות אך עדיין נגיסות היטב. מצננים ושומרים להגשה.
      • זרעי דלעת:
      • 1. מרטיבים מעט במים, מתבלים בסוכר ובמלח וקולים ב-160 מעלות עד להזהבה קלה.
      • להגשה:
      • 1. מתבלים את עלי הרוקט בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מניחים בצלחת ההגשה.
      • 2. במקביל, מחממים היטב את הגריל העליון של התנור ומכניסים ל- 3 דקות לקבלת קרמל עדין מסביב.
      • 3. מוסיפים את קוביות הדלעת, גבינת הריקוטה, זרעי הדלעת ומרמלדת האתרוגים. מטפטפים מעט מסירופ האתרוגים וקצת שמן זית, עלי הצנון ומגישים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -