- מכינים מרמלדת אתרוגים:
- 1. מניחים את האתרוגים בסיר עם מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על הפעולה כשלוש פעמים. לאחר מכן מניחים את האתרוגים עם הסוכר, המלח והזעפרן בסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מורידים מהאש ומצננים. שומרים בטמפרטורת החדר להגשה.
-
- מכינים את הדלעת:
- 1. מערבבים את הדלעת עם יתר החומרים ומשהים כשעתיים בטמפרטורת החדר. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כ-20 דק או עד למצב בו הקוביות מוכנות אך עדיין נגיסות היטב. מצננים ושומרים להגשה.
- זרעי דלעת:
-
- 1. מרטיבים מעט במים, מתבלים בסוכר ובמלח וקולים ב-160 מעלות עד להזהבה קלה.
-
- להגשה:
- 1. מתבלים את עלי הרוקט בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מניחים בצלחת ההגשה.
-
- 2. במקביל, מחממים היטב את הגריל העליון של התנור ומכניסים ל- 3 דקות לקבלת קרמל עדין מסביב.
-
- 3. מוסיפים את קוביות הדלעת, גבינת הריקוטה, זרעי הדלעת ומרמלדת האתרוגים. מטפטפים מעט מסירופ האתרוגים וקצת שמן זית, עלי הצנון ומגישים.