פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קונפיטורת אתרוגים

      דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה" חכו לאתרוגים הזולים אחרי החג. קונפיטורת אתרוגים במהלך חג הסוכות המסחר באתרוגים בשיאו והמחירים בשמיים. אולם מייד לאחר החג ניתן להשיג אתרוגים בזיל הזול ולהכין ריבה מתוקה שאכילתה במהלך השנה נחשבת סגולה לברכה ולפוריות.

      7 מדרגים / 2.67 כוכבים

      קונפיטורת אתרוגים (נמרוד סונדרס)
      קונפיטורת אתרוגים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 ק"ג אתרוגים
      • 900 גרם סוכר
      • קליפה מגוררת ומיץ מ-2 לימונים
      • 1 כוס מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחוררים את האתרוגים בעזרת קיסם בכמה מקומות. משרים אותם בקערת מים קרים במקרר למשך 3 ימים ומחליפים את המים פעמיים ביום. ביום הרביעי מעבירים לסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מסננים ומצננים.
      • 2. חוצים את הפירות וסוחטים אותם. מעבירים את המיץ לסיר, קוצצים את הפירות לקוביות ושמים גם אותן בסיר. אוספים את הגרעינים ושמים אותם בכדור רשת לחליטת תה. מוסיפים לסיר את הגרעינים, הסוכר. משהים לילה במקרר.
      • 3. למחרת מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה יחד עם כוס מים, עד שהריבה מסמיכה. במהלך הבישול מסירים קצף שצף על פני הריבה

      עוד מתכוני ריבות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -