ריבת אגסים וחרדל
מתכון לריבה לא שגרתית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג אגסים קלופים וחתוכים
- 700 גרם סוכר
- 150 מל יין לבן
- קליפה מ1/2 לימון
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות זרעי חרדל
אופן ההכנה
- 1. את האגסים מקלפים, חותכים לשישיות ומנקים מגרעינים.
- 2. בסיר מניחים את האגסים, הסוכר, יין לבן, קליפת ומיץ הלימון- מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- 3. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה- שמים כף על צלחת, מכניסים למקפיא למספר דקות, מוציאים ומסמנים פס בריבה עם האצבע, אם הפס נשאר יציב- הריבה מוכנה. אם לא, ממשיכים לבשל.
- 4. כשהריבה מוכנה, מוסיפים את זרעי החרדל וממשיכים לבשל למשך 5 דקות נוספות, מעבירים לצנצנות מעוקרות.