עוגיות חמאה במילוי ריבת תות

מתכון מאת: באדיבות רשת רולדין, מערכת וואלה!
עוגיות כשרות לפסח של רולדין. רונן מנגן,
עוגיות כשרות לפסח של רולדין(צילום: רונן מנגן)

מצרכים

  • לשם הכנת העוגיות יש לרפד תבנית בנייר אפייה, ולהצטייד בקורצן בקוטר 4 ס"מ ובקורצן בקוטר 1 ס"מ.
  • חומרים ל-50 עוגיות:
  • 160 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 160 גרם (1 + 1/3 כוס) קמח מצה
  • 160 גרם ( 1 כוס + 2 כפות) קורנפלור
  • 160 גרם (1 + 1/3 כוס) קמח תפוח אדמה
  • 320 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 טיפות תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרדת לימון
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 1 צנצנת ריבת תות איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבלים את כל החומרים, ללא הקונפיטורה ואבקת הסוכר, במערבל מזון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  • 3. מוציאים ומרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.
  • 4. קורצים כ-100 עיגולים, ומסדרים בתבנית. בחצי מהכמות קורצים במרכז עיגול נוסף, בקוטר 1 ס"מ.
  • 5. אופים כ-15 דקות עד הזהבת הבצק, מוציאים ומצננים.
  • 6. מזלפים במרכז העיגול השלם את הקונפיטורה, ומכסים בעיגול עם החור.
  • 7. בוזקים מעל אבקת סוכר, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully