עוגיות חמאה במילוי ריבת תות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשם הכנת העוגיות יש לרפד תבנית בנייר אפייה, ולהצטייד בקורצן בקוטר 4 ס"מ ובקורצן בקוטר 1 ס"מ.
- חומרים ל-50 עוגיות:
- 160 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 160 גרם (1 + 1/3 כוס) קמח מצה
- 160 גרם ( 1 כוס + 2 כפות) קורנפלור
- 160 גרם (1 + 1/3 כוס) קמח תפוח אדמה
- 320 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 טיפות תמצית וניל
- 1/2 כפית גרדת לימון
- 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
- 1 צנצנת ריבת תות איכותית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבלים את כל החומרים, ללא הקונפיטורה ואבקת הסוכר, במערבל מזון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- 3. מוציאים ומרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.
- 4. קורצים כ-100 עיגולים, ומסדרים בתבנית. בחצי מהכמות קורצים במרכז עיגול נוסף, בקוטר 1 ס"מ.
- 5. אופים כ-15 דקות עד הזהבת הבצק, מוציאים ומצננים.
- 6. מזלפים במרכז העיגול השלם את הקונפיטורה, ומכסים בעיגול עם החור.
- 7. בוזקים מעל אבקת סוכר, ומגישים.