עוגיות קרמל ושקדים כשרות לפסח
עוגיות בטעם קרמל עם חיזוק של שקדים - קינוח שאפשר לטבול בקפה גם בפסח
עוגיות קרמל ושקדים כשרות לפסח של השפית בל קפצן ל"סוגת" (צילום: יח"צ, דן פרץ)
מחשבון המרות
- חומרים לשלושים עוגיות
- לבצק:
- 200 גרם קמח מצה
- 100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
- 1 - 2 כפיות מים קרים
- 2 חלמונים
- 3 כפות סוכר
- 200 גרם חמאה קרה
- לקרמל:
- כוס סוכר (200 גרם)
- מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- כף חמאה (15 גרם)
- חפיסת שקדים קלויים (70 גרם)
- 1. מכניסים את כל החומרים, פרט לחמאה, למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות בעיסה ומתקבל כדור בצק.
- לא מערבבים יותר מדי, אלא רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור.
- 2. עוטפים את כדור הבצק בשקית ניילון ומקררים במשך שעה לפחות.
- 3. להכנת הקרמל: ממיסים בסיר את הסוכר עם החמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.
- 4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי של חצי סנטימטר.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
- 6. מוציאים את הבצק מהתנור, מצננים כ- 5 דקות וכשהוא עדיין חם שופכים מעליו את הקרמל החם, מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה