וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות קרמל ושקדים כשרות לפסח

עוגיות בטעם קרמל עם חיזוק של שקדים - קינוח שאפשר לטבול בקפה גם בפסח

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגיות קרמל ושקדים כשרות לפסח של השפית בל קפצן ל"סוגת". דן פרץ,
עוגיות קרמל ושקדים כשרות לפסח של השפית בל קפצן ל"סוגת"/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • חומרים לשלושים עוגיות
  • לבצק:
  • 200 גרם קמח מצה
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • 1 - 2 כפיות מים קרים
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה
  • לקרמל:
  • כוס סוכר (200 גרם)
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כף חמאה (15 גרם)
  • חפיסת שקדים קלויים (70 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל החומרים, פרט לחמאה, למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות בעיסה ומתקבל כדור בצק.
  • לא מערבבים יותר מדי, אלא רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור.
  • 2. עוטפים את כדור הבצק בשקית ניילון ומקררים במשך שעה לפחות.
  • 3. להכנת הקרמל: ממיסים בסיר את הסוכר עם החמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי של חצי סנטימטר.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
  • 6. מוציאים את הבצק מהתנור, מצננים כ- 5 דקות וכשהוא עדיין חם שופכים מעליו את הקרמל החם, מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully