מתכונים חמים

עוגיות סנדוויץ' אגוזים כשרות לפסח

עוגיות סנדוויץ' מכמה מרכיבים פשוטים שיש תמיד בבית לאפייה חגיגית ונטולת חמץ

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות אגוזים לפסח

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 חלבונים של ביצים XL
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • קורט מלח
  • קליפה מגורדת מ-1/4 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל או קורט ונלין
  • 300 גרם אגוזים קצוצים דק (רצוי אגוזי מלך שמחציתם טחונים לאבקה)
  • 1 כף ריבת משמש
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר אדים כפול ( "בן-מארי") את החלבונים, סוכר וקורט מלח תוך כדי בחישה בעזרת מטרפה ידנית, עד אשר הסוכר נמס ונטמע בתערובת החלבונים.
  • 2. מוסיפים 50% מהאגוזים וממשיכים לערבב למשך דקה.
  • 3. מעבירים למיקסר עם בוחש גיטרה ומערבבים במהירות בינונית כ-3 דקות ומוסיפים את יתרת האגוזים, וניל, קליפת לימון מגוררת וריבת המשמש – מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  • 4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 5. בעזרת מזלף או 2 כפיות טבולות במים מעבירים מן התערובת שבקערת המיקסר לתבנית האפייה מרופדת בנייר אפיה, במרווחים של 1/2 2 ס"מ אחת מן השנייה (העוגייה מתפשטת מעט).
  • 6. אופים כ- 12-13 דקות ומצננים.
  • גיוונים:
  • ניתן להגיש את העוגייה כפי שהיא.
  • ניתן לצפות מחצית מהעוגייה בשוקולד מריר (רצוי מטומפרר).
  • ניתן להכין עוגיות סנדוויץ שוקולד/נוגט מכל 2 עוגיות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully