וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות סנדוויץ' אגוזים כשרות לפסח

עוגיות סנדוויץ' מכמה מרכיבים פשוטים שיש תמיד בבית לאפייה חגיגית ונטולת חמץ

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

עוגיות אגוזים לפסח. נמרוד סונדרס
עוגיות אגוזים לפסח

מצרכים למתכון

  • 2 חלבונים של ביצים XL
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • קורט מלח
  • קליפה מגורדת מ-1/4 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל או קורט ונלין
  • 300 גרם אגוזים קצוצים דק (רצוי אגוזי מלך שמחציתם טחונים לאבקה)
  • 1 כף ריבת משמש

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר אדים כפול ( "בן-מארי") את החלבונים, סוכר וקורט מלח תוך כדי בחישה בעזרת מטרפה ידנית, עד אשר הסוכר נמס ונטמע בתערובת החלבונים.
  • 2. מוסיפים 50% מהאגוזים וממשיכים לערבב למשך דקה.
  • 3. מעבירים למיקסר עם בוחש גיטרה ומערבבים במהירות בינונית כ-3 דקות ומוסיפים את יתרת האגוזים, וניל, קליפת לימון מגוררת וריבת המשמש – מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  • 4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 5. בעזרת מזלף או 2 כפיות טבולות במים מעבירים מן התערובת שבקערת המיקסר לתבנית האפייה מרופדת בנייר אפיה, במרווחים של 1/2 2 ס"מ אחת מן השנייה (העוגייה מתפשטת מעט).
  • 6. אופים כ- 12-13 דקות ומצננים.
  • גיוונים:
  • ניתן להגיש את העוגייה כפי שהיא.
  • ניתן לצפות מחצית מהעוגייה בשוקולד מריר (רצוי מטומפרר).
  • ניתן להכין עוגיות סנדוויץ שוקולד/נוגט מכל 2 עוגיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully