- 1. מחממים בסיר אדים כפול ( "בן-מארי") את החלבונים, סוכר וקורט מלח תוך כדי בחישה בעזרת מטרפה ידנית, עד אשר הסוכר נמס ונטמע בתערובת החלבונים.
-
- 2. מוסיפים 50% מהאגוזים וממשיכים לערבב למשך דקה.
-
- 3. מעבירים למיקסר עם בוחש גיטרה ומערבבים במהירות בינונית כ-3 דקות ומוסיפים את יתרת האגוזים, וניל, קליפת לימון מגוררת וריבת המשמש מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
-
- 4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
- 5. בעזרת מזלף או 2 כפיות טבולות במים מעבירים מן התערובת שבקערת המיקסר לתבנית האפייה מרופדת בנייר אפיה, במרווחים של 1/2 2 ס"מ אחת מן השנייה (העוגייה מתפשטת מעט).
-
- 6. אופים כ- 12-13 דקות ומצננים.
-
- גיוונים:
- ניתן להגיש את העוגייה כפי שהיא.
- ניתן לצפות מחצית מהעוגייה בשוקולד מריר (רצוי מטומפרר).
- ניתן להכין עוגיות סנדוויץ שוקולד/נוגט מכל 2 עוגיות.