וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קוקוס וקרם שוקולד

מתכון מתוך הספר 'טעם של פסח' מאת אביגיל מייזליק.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שכבות עוגת שוקולד וקרם ( טעם של פסח ). מערכת וואלה
שכבות עוגת שוקולד וקרם ( טעם של פסח )

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-7-8 מנות:
  • לבצק:
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 250 גרם קוקוס
  • לקרם השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 4 כפות שמן אגוזים
  • 2 כפות אבקת קקאו (רצוי כהה)
  • 3 כפות ליקר או יין (לא הכרחי)
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 2/3 כוס סוכר
  • קוקוס, לקישוט
  • תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מביאים סיר עם מעט מים לרתיחה ומכינים קערה חסינת חום שיכולה "להתלבש" על הסיר, מבלי שהמים ייגעו בקערה (סיר כפול).
  • 2. שמים בקערה את הביצים והסוכר ומקציפים לבלילה אחידה. מניחים את הקערה על הסיר עם המים הרותחים, ומקציפים כ-5 דקות עד שהקציפה מתחילה להתעבות.
  • 3. מסירים מהאש, מקציפים עוד 3-4 דקות ומנמיכים את מהירות ההקצפה. מוסיפים בעדינות את הקוקוס עד שהוא נבלע בתערובת.
  • 4. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ-20 דקות עד שהעוגה יבשה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. מוציאים ומצננים היטב - זהירות כי העוגה עדינה מאוד ושבירה.
  • 5. מכינים את הקרם: בסיר קטן שמים את השוקולד, השמן, הקקאו והליקר ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד שהכל נמס ומתאחד. מצננים מעו ומערבבים פנימה את החלמונים בזה אחר זה תוך בחישה מהירה.
  • 6. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף אחיד ומקפלים לתערובת השוקולד. מצננים 10 דקות.
  • 7. להרכבת העוגה: בעזרת סכין גדולה פורסים את העוגה לשלושה עיגולי רוחב. מורחים על העיגול התחתון שליש מהקרם: מניחים מעל את השכבה הבאה, ובעדינות רבה מורחים חצי מהקרם הנותר. מניחים את השכבה העליונה ועליה מורחים את שארית הקרם. מרטיבים מעט את הסכין, ועוברים איתה בזהירות על פני העוגה כדי להחלחק את הקרם. מפזרים בשוליים קוקוס לקישוט, ומעבירים למקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully