- 1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
-
- 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית.
-
- 3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.
-
- 4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה.
-
- 5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומשטחים כל חלק. עוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד ומניחים לבצק להתקרר ללילה במקרר.
-
- 6. למחרת, מחממים תנור ל-160 מעלות. מוציאים בכל פעם חלק אחד של הבצק מהמקרר ומחכים 5 עד 10 דק' עד שיתרכך מעט. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או בין 2 דפי נייר אפייה מקומחים לעובי ½ ס"מ ומקמחים לפי הצורך.
-
- 7. קורצים עוגיות בעזרת חותכנים לצורה הרצויה (רצוי לטבול גם את החותכנים בקמח כדי למנוע הדבקות של הבצק לחותכנים עצמם).
-
- 8. מעבירים את העוגיות החתוכות בעזרת מרית למגש עם נייר אפיה.
-
- 9. אוספים את שאריות הבצק בחזרה לכדור, מרדדים שוב ומשתמשים בו. במידה והבצק התרכך יתר על המידה מחזירים אותו למקרר ל-5-10 דק' להתייצבות.
-
- 9. מכניסים את העוגיות לתנור ומסובבים את התבנית פעם אחת באמצע האפייה.
-
- 10. אופים עד שקצות העוגיות מזהיבים קלות. זמן האפייה משתנה בין 10 ל 18 דק', בהתאם לגודל העוגיה.
-
- 11. מניחים לעוגיות להתקרר 5 דק' על התבנית ואח"כ מעבירים אותן לרשת לצינון מוחלט לפני הקישוט או המילוי. אחרי שהעוגיות התקררו, מורחים ריבה על הצד השטוח של עוגיה אחת וסוגרים עם עוגיה נוספת.
-
-
- 12. אפשר לפזר בעדינות אבקת סוכר מעל.