וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות לינזר

עוגיות בטעם של פעם, כאלה שאף פעם אי אפשר להפסיק לאכול. ניתן לגוון את הטעמים של העוגיות על ידי בחירת הריבה שאוהבים. אם אוהבים מתוק, משתמשים בריבת תותים. אם חמצמץ - ריבת תפוזים.

מתכון מאת: מאפיית נולה, מערכת וואלה

עוגיות לינזר של מאפיית נולה. אפיק גבאי
עוגיות לינזר של מאפיית נולה

מצרכים למתכון

  • ל-32 עוגיות בודדות או 16 עוגיות סנדוויץ':
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח + עוד קצת לקימוח משטח העבודה
  • ½ כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • ¼ (1 גרם) כפית מלח
  • 110 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית (3 גרם) תמצית וניל
  • ריבה מכל סוג שרוצים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית.
  • 3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.
  • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומשטחים כל חלק. עוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד ומניחים לבצק להתקרר ללילה במקרר.
  • 6. למחרת, מחממים תנור ל-160 מעלות. מוציאים בכל פעם חלק אחד של הבצק מהמקרר ומחכים 5 עד 10 דק' עד שיתרכך מעט. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או בין 2 דפי נייר אפייה מקומחים לעובי ½ ס"מ ומקמחים לפי הצורך.
  • 7. קורצים עוגיות בעזרת חותכנים לצורה הרצויה (רצוי לטבול גם את החותכנים בקמח כדי למנוע הדבקות של הבצק לחותכנים עצמם).
  • 8. מעבירים את העוגיות החתוכות בעזרת מרית למגש עם נייר אפיה.
  • 9. אוספים את שאריות הבצק בחזרה לכדור, מרדדים שוב ומשתמשים בו. במידה והבצק התרכך יתר על המידה מחזירים אותו למקרר ל-5-10 דק' להתייצבות.
  • 9. מכניסים את העוגיות לתנור ומסובבים את התבנית פעם אחת באמצע האפייה.
  • 10. אופים עד שקצות העוגיות מזהיבים קלות. זמן האפייה משתנה בין 10 ל 18 דק', בהתאם לגודל העוגיה.
  • 11. מניחים לעוגיות להתקרר 5 דק' על התבנית ואח"כ מעבירים אותן לרשת לצינון מוחלט לפני הקישוט או המילוי. אחרי שהעוגיות התקררו, מורחים ריבה על הצד השטוח של עוגיה אחת וסוגרים עם עוגיה נוספת.
  • 12. אפשר לפזר בעדינות אבקת סוכר מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully