ריבת פומלה למון גראס וטפיוקה
מתכון לריבה לא שדרגתית שתשדרג את הטוסט בבוקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לצנצנת:
- 3 פומלות
- 1/2 1 ק"ג סוכר
- 3 ענפים למון גראס
- 4-5 כפות טפיוקה יבשה (50 גרם)
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הפומלות, את הקליפות חותכים לרצועות בעובי של כ1/2 ס"מ.
- 2. חולטים את הקליפות במים רותחים 4 פעמים על מנת להיפטר ממרירותן.
- 3. מוסיפים לקליפות הפומלה החתוכות את הסוכר וענפי הלמון גראס, אותם חותכים באמצע ומבשלים במשך כשעה ברתיחה עדינה עד שהקליפות הופכות שקופות.
- 4. מוציאים את ענפי הלמון גראס.
- 5. את הטפיוקה מבשלים בנפרד: מרתיחים בסיר כליטר מים. מוסיפים את הטפיוקה למים הרותחים ומבשלים ברתיחה במשך 10 דקות. מסננים במסננת ושוטפים תחת מים קרים.
- 6. מערבבים לתוך הריבה ומעבירים לצנצנות מעוקרות.