חרוסת של שי-לי ליפא
מילה משי-לי "זוהי החרוסת הכי טעימה בעולם, בזכות קליפת התפוז והמינון המדויק של המרכיבים"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-3 כוסות חרוסת:
- ½כוסצימוקים כהים (65 גרם)
- ½כוסיין קידוש מתוק (120 מ"ל)
- 1כוסשקדים מולבנים שלמים (100 גרם)
- 1כוסאגוזי מלך (100 גרם)
- 10תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים
- 2תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- תפוז רק הקליפה, מגוררת דק
- ¼כוסמיץ תפוזים
- 1כפיתקינמון טחון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חרוסת של שי-לי ליפא?
- 1משרים את הצימוקים ביין כשעה.
- 2מרסקים בפולסים במעבד מזון את כל החומרים, כולל הצימוקים והיין, עד לקבלת תערובת במרקם גס.
- 3שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים.