מיני סופלה גבינות
השף רן שמואלי עושה לכם סדר בכל הנוגע לכללי הכנת הסופלה, ועל הדרך מציע גם דרך הגשה מקורית וטעימה, על ידי יצירת מצע סלט אפרסמונים ותמרים.
מצרכים
- לסופלה גבינות:
- 250 מ"ל חלב
- 125 גר' קמח
- 50 גר חמאה
- 4 ביצים שלמות
- מעט סוכר
- מעט מלח
- 1/2 כוס גבינת צאן קשה או רוקפור מגוררת
- 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים שבורים
- שמן לטיגון
- לסלט:
- 1 צרור ארוגולה גדול
- 4 בצלים ירוקים עבים פרוסים לפרוסות דקות
- 2 גזרים מקולפים חתוכים לרצועות ארוכות בעזרת קולפן
- 3 אפרסמונים חתוכים לשמיניות (לנקות את החרצנים)
- 10 תמרים לחים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות לאורך
- 1 תפוז סחוט
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הסלט: בקערת הכנה - מערבבים את עלי הארוגולה, פרוסות הבצל הירוק, רצועות הגזר, התמרים ושמיניות האפרסמון.
- 2. מכינים רוטב ממיץ התפוז, שמן הזית, החומץ הבלסמי והמלח והפלפל, מערבבים עם חומרי הסלט סמוך להגשת המנה.
- 3. מכינים את הסופלה: מחממים בסיר את החלב, חמאה, מלח וסוכר, מביאים לרתיחה. כשרותח, מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים עם כף עץ עד שהעיסה נפרדת מהדופן של הסיר.
- 4. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.
- 5. מוסיפים את הגבינה והאגוזים ומערבבים. ניתן להוסיף עוד גבינה אם רוצים לחזק את טעם הגבינה.
- 6. מחממים בסיר קטן את השמן לטמפרטורה גבוהה מאד. בעזרת 2 כפיות יוצרים מהעיסה עיגולים קטנים, מטגנים עד הזהבה ומגישים על הסלט.