פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מיני סופלה גבינות

      השף רן שמואלי עושה לכם סדר בכל הנוגע לכללי הכנת הסופלה, ועל הדרך מציע גם דרך הגשה מקורית וטעימה, על ידי יצירת מצע סלט אפרסמונים ותמרים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      משמנים את התבניות (יח
      משמנים את התבניות (יח"צ)

      מצרכים

      • לסופלה גבינות:
      • 250 מ"ל חלב
      • 125 גר' קמח
      • 50 גר חמאה
      • 4 ביצים שלמות
      • מעט סוכר
      • מעט מלח
      • 1/2 כוס גבינת צאן קשה או רוקפור מגוררת
      • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים שבורים
      • שמן לטיגון
      • לסלט:
      • 1 צרור ארוגולה גדול
      • 4 בצלים ירוקים עבים פרוסים לפרוסות דקות
      • 2 גזרים מקולפים חתוכים לרצועות ארוכות בעזרת קולפן
      • 3 אפרסמונים חתוכים לשמיניות (לנקות את החרצנים)
      • 10 תמרים לחים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות לאורך
      • 1 תפוז סחוט
      • 4 כפות חומץ בלסמי
      • 1/3 כוס שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסלט: בקערת הכנה - מערבבים את עלי הארוגולה, פרוסות הבצל הירוק, רצועות הגזר, התמרים ושמיניות האפרסמון.
      • 2. מכינים רוטב ממיץ התפוז, שמן הזית, החומץ הבלסמי והמלח והפלפל, מערבבים עם חומרי הסלט סמוך להגשת המנה.
      • 3. מכינים את הסופלה: מחממים בסיר את החלב, חמאה, מלח וסוכר, מביאים לרתיחה. כשרותח, מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים עם כף עץ עד שהעיסה נפרדת מהדופן של הסיר.
      • 4. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.
      • 5. מוסיפים את הגבינה והאגוזים ומערבבים. ניתן להוסיף עוד גבינה אם רוצים לחזק את טעם הגבינה.
      • 6. מחממים בסיר קטן את השמן לטמפרטורה גבוהה מאד. בעזרת 2 כפיות יוצרים מהעיסה עיגולים קטנים, מטגנים עד הזהבה ומגישים על הסלט.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -