מתכונים חמים

פחזניות גבינה מלוחות

אמירה מפורום וואלה!אוכל מציגה מתכון מיוחד מאוד, מושלם עבור חג השבועות, של פחזניות מפתות, הממולאות במיקס של גבינות, ובציפוי של פרמזן.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

פחזניות גבינה מלוחות (אמירה פורום אוכל) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-20 יחידות בינוניות (רצוי להכפיל כמויות):
  • 1/2 כוס מים
  • 50 גר' חמאה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס גבינה "צהובה" מגוררת דק (מה שמתחשק מעמק עד גרוייר)
  • פרוסה בעובי 1 ס"מ של גבינת פרומעז-חתוכה לקוביות קטנות
  • לציפוי:
  • 1 כף חלב
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מביאים את המים החמאה והמלח לרתיחה. מנמיכים ומחכים שהחמאה תימס.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומתחילים לבחוש בעזרת כף עץ במרץ, הבצק מתחיל להתנתק מדפנות הסיר. ממשיכים תוך בחישה עוד כדקה.
  • 3. מעבירים את הבצק למיקסר המצויד ב"גיטרה" (לא מקצף ולא וו לישה), ומתחילים להפעיל, מעבדים במשך כ-2 דקות עד שרואים פחות ופחות אדים, מוסיפים תוך כדי עבודה ביצה אחת ומעבדים עד שהיא מתאחדת, מוסיפים גם את השנייה עד שמגיעים לטקסטורה של משחה, ללא גבשושיות.
  • 4. מוסיפים את הגבינה המגורדת וגבינת העיזים וממשיכים לבחוש כ-1/2 דקה עד שמתאחד.
  • 5. בעזרת 2 כפיות מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או סילפט, כמות של כפית אחת במרווחים של 3 ס"מ. באצבע טבולה בחלב משטיחים את כל הצ'ופציקים הקופצים, מאד בעדינות. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת.
  • 6. מחממים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים 20-30 דקות, עד שהצבע זהוב כהה. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה, מותר רק להציץ מבחוץ. אחרי 20 דקות ניתן לפתוח ולבדוק.
  • 7. ניתן לאכול חם או קר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully