פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פחזניות גבינה מלוחות

      אמירה מפורום וואלה!אוכל מציגה מתכון מיוחד מאוד, מושלם עבור חג השבועות, של פחזניות מפתות, הממולאות במיקס של גבינות, ובציפוי של פרמזן.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פחזניות גבינה מלוחות (אמירה פורום אוכל) (מערכת וואלה! NEWS)
      פחזניות גבינה מלוחות (אמירה פורום אוכל) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-20 יחידות בינוניות (רצוי להכפיל כמויות):
      • 1/2 כוס מים
      • 50 גר' חמאה
      • 1/4 כפית מלח
      • 1/2 כוס קמח
      • 2 ביצים
      • 1/2 כוס גבינה "צהובה" מגוררת דק (מה שמתחשק מעמק עד גרוייר)
      • פרוסה בעובי 1 ס"מ של גבינת פרומעז-חתוכה לקוביות קטנות
      • לציפוי:
      • 1 כף חלב
      • מעט גבינת פרמזן מגוררת דק

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר קטן מביאים את המים החמאה והמלח לרתיחה. מנמיכים ומחכים שהחמאה תימס.
      • 2. מוסיפים את הקמח ומתחילים לבחוש בעזרת כף עץ במרץ, הבצק מתחיל להתנתק מדפנות הסיר. ממשיכים תוך בחישה עוד כדקה.
      • 3. מעבירים את הבצק למיקסר המצויד ב"גיטרה" (לא מקצף ולא וו לישה), ומתחילים להפעיל, מעבדים במשך כ-2 דקות עד שרואים פחות ופחות אדים, מוסיפים תוך כדי עבודה ביצה אחת ומעבדים עד שהיא מתאחדת, מוסיפים גם את השנייה עד שמגיעים לטקסטורה של משחה, ללא גבשושיות.
      • 4. מוסיפים את הגבינה המגורדת וגבינת העיזים וממשיכים לבחוש כ-1/2 דקה עד שמתאחד.
      • 5. בעזרת 2 כפיות מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או סילפט, כמות של כפית אחת במרווחים של 3 ס"מ. באצבע טבולה בחלב משטיחים את כל הצ'ופציקים הקופצים, מאד בעדינות. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת.
      • 6. מחממים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים 20-30 דקות, עד שהצבע זהוב כהה. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה, מותר רק להציץ מבחוץ. אחרי 20 דקות ניתן לפתוח ולבדוק.
      • 7. ניתן לאכול חם או קר.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -