וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס במילוי תרד וקשקבל

מחפשים מתכון אותנטי ומוצלח במיוחד עבור ארוחת הערב שלכם? עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" מכין בורקס תרד ביתי, פשוט וטעים, שכל אורח ישמח לקבל.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

מתכוני תרד של הלנה בנמל. אפיק גבאי
מתכוני תרד של הלנה בנמל

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • 1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
  • 1/2 ק"ג עלי תרד
  • 200 גרם גבינת קשקבל
  • 150 מ"ל (כ-2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כרישות, קצוצות דק
  • 1 ביצה להברשה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • שומשום שחור לעיטור
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המילוי: מאדים את הכרישה במחבת עד לשקיפות ומוסיפים את התרד.
  • 2. מאדים כ-2 דקות, מתבלים במלח פילפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצננים מעט. כאשר התערובת התקררה מוסיפים את הקשקבל.
  • 4. לבורקס: מרדדים את בצק העלים וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  • 5. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז העיגול ומקפלים לחצי.
  • 6. בעזרת מזלג סוגרים את שולי הבצק.
  • 7. מברישים את הבורקס בחלמון ביצה וזורים שומשום שחור.
  • 8. מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל220 מעלות כ 15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully