בורקס במילוי תרד וקשקבל

מחפשים מתכון אותנטי ומוצלח במיוחד עבור ארוחת הערב שלכם? עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" מכין בורקס תרד ביתי, פשוט וטעים, שכל אורח ישמח לקבל.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה!
מתכוני תרד של הלנה בנמל. אפיק גבאי
מתכוני תרד של הלנה בנמל

מצרכים

  • ל-6-8 מנות:
  • 1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
  • 1/2 ק"ג עלי תרד
  • 200 גרם גבינת קשקבל
  • 150 מ"ל (כ-2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כרישות, קצוצות דק
  • 1 ביצה להברשה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • שומשום שחור לעיטור
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המילוי: מאדים את הכרישה במחבת עד לשקיפות ומוסיפים את התרד.
  • 2. מאדים כ-2 דקות, מתבלים במלח פילפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצננים מעט. כאשר התערובת התקררה מוסיפים את הקשקבל.
  • 4. לבורקס: מרדדים את בצק העלים וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  • 5. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז העיגול ומקפלים לחצי.
  • 6. בעזרת מזלג סוגרים את שולי הבצק.
  • 7. מברישים את הבורקס בחלמון ביצה וזורים שומשום שחור.
  • 8. מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל220 מעלות כ 15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully