בורקס במילוי תרד וקשקבל
מחפשים מתכון אותנטי ומוצלח במיוחד עבור ארוחת הערב שלכם? עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" מכין בורקס תרד ביתי, פשוט וטעים, שכל אורח ישמח לקבל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות:
- 1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
- 1/2 ק"ג עלי תרד
- 200 גרם גבינת קשקבל
- 150 מ"ל (כ-2/3 כוס) שמנת מתוקה
- 2 כרישות, קצוצות דק
- 1 ביצה להברשה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- שומשום שחור לעיטור
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. להכנת המילוי: מאדים את הכרישה במחבת עד לשקיפות ומוסיפים את התרד.
- 2. מאדים כ-2 דקות, מתבלים במלח פילפל שחור ואגוז מוסקט.
- 3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצננים מעט. כאשר התערובת התקררה מוסיפים את הקשקבל.
- 4. לבורקס: מרדדים את בצק העלים וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
- 5. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז העיגול ומקפלים לחצי.
- 6. בעזרת מזלג סוגרים את שולי הבצק.
- 7. מברישים את הבורקס בחלמון ביצה וזורים שומשום שחור.
- 8. מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל220 מעלות כ 15 דקות.